USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Netflix думає розширити фільм "Довбуш" і створити чотири серії, – режисер стрічки

На Netflix "Довбуш" став однією з найбільш уподобаних українських стрічок, а в новорічну ніч очолив список фільмів з найбільшою кількістю переглядів
Довбуш
Кадр з фільму "Довбуш"
Джерело: скріншот

Платформа Netflix розглядає можливість створити ширшу версію українського фільму "Довбуш". І випустити чотири серії, розповів "Укрінформу" режисер і продюсер "Довбуша" Олесь Санін.

"Тривають переговори з міжнародним Netflix (англомовна частина світу, переважно США та Канада), що вони розглядають ширшу версію фільму, яка буде окремим чотирисерійним серіалом. Чекаємо на фінансову пропозицію", – заявив Санін.

Водночас творці фільму готові до такого кроку, мовляв, чимало знятого матеріалу не увійшло в стрічку. Санін додав, що глядач має велику ймовірність побачити чотирисерійну версію "Довбуша".

Режисер також зазначив, що стрічку вже показали у 27 країнах. А для творчої групи було несподіванкою, що на Netflix кіно потрапило в п’ятірку кращих фільмів в Україні.

"Зараз це кіно показує Індонезія, купують навіть неочікувані для мене країни – є 16 мов у перекладах. Досить успішний прокат фільму йде у Франції та Польщі. Три польські кіношколи – в Лодзі, Варшаві та у Гдині, школа Гданська запросила мене і художника по костюмах Галу Отенко розповісти, як знімався "Довбуш". Це буде окремий курс лекцій для професіоналів, де розберемо кожну сцену, драматургію, технологію… ", – поділився Санін.

Він також сказав, що такий запит є й у молодих кінематографістів інших країн і робитимуть "це не лише для Польщі".

Що відомо про фільм?

Фільм "Довбуш" – пригодницько-історичний екшн, створений за підтримки Державного агентства з питань кіно. Головні ролі виконали Сергій Стрельніков, Олексій Гнатковський і Дарія Плахтій.

Сюжет заснований на реальних історичних подіях початку XVIII століття і розгортається навколо повстання опришків проти польської шляхти.

Зйомки фільму стартували у 2018 році. Для цього спеціально побудували понад 20 локацій, деякі відновлювали. А в наймасштабніших сценах брали участь 500 людей. Бюджет стрічки становить 120 мільйонів гривень, з них 65 мільйонів виділили з держбюджету.

Прем'єра "Довбуша" відбулася 24 серпня 2023 року в Україні. І понад 20 країн купили права на її показ. А всього за чотири тижні показів "Довбуш" став найкасовішим ігровим фільмом 2023 року в українському кінопрокаті.

Після тринадцятого вікенду кіно зібрало в прокаті 67 794 722 гривень та був проданий 480 351 квиток.

На Netflix стрічка з'явилася 29 грудня минулого року. Й одразу стала однією з найбільш уподобаних українських стрічок на платформі. До того ж в новорічну ніч очолила список фільмів з найбільшою кількістю переглядів.

Раніше ми повідомляли, що у 2024 році Netflix, ймовірно, підвищить ціни. За даними аналітиків UBS Securities, такий крок прискорить зростання  доходів і прибутків сервісу. А завдяки підвищенню цін, доходам від планів із рекламою та постійному росту кількості підписників загальний дохід стримінгового сервісу у 2024 році збільшиться на 15% у порівнянні зі зростанням на 7% – у 2023-му.

Теги: Кіно
Читайте також:
"Еквівалент чаші з блювотинням": Посол України в Австралії відреагував на програму про російських солдатів на війні проти України, яку показав місцевий канал
У Disney пояснили, чому не включили У Disney пояснили, чому не включили "20 днів у Маріуполі" у скорочену міжнародну телеверсію "Оскара"
Український фільм Український фільм "20 днів у Маріуполі" отримав "Оскар-2024"
Netflix готує бродвейську виставу про Путіна Netflix готує бродвейську виставу про Путіна