USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Не впоралась з великим потоком. У Мінцифри пояснили, чому "Дія" не витримала під час нацвідбору Євробачення-2024

Під час голосування у нацвідборі Євробачення сталося рекордне навантаження за весь час роботи застосунку
Дія, Євробачення
Дія
Джерело: відкриті джерела

Українцям запропонували проголосувати за переможця Нацвідбору Євробачення через "Дію", однак під час голосування застосунок "ліг". Керівник з розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік в ефірі "Суспільного" прокоментував проблеми з застосунком "Дія" під час голосування за представника України на Євробаченні.

Як пояснив Банік, під час голосування у Нацвідборі Євробачення сталося рекордне навантаження за весь час роботи застосунку. За його словами, навантаження виявилося більшим, ніж під час голосування у Нацвідборі торік та подачі заявок на ковідну тисячу чи генерації ковідних сертифікатів з "Дія.Підписом".

""Дія" не зберігає персональні дані, тож при вході в опитування відправляє запит у реєстр і перевіряє громадянство та вік. Реєстр не зміг опрацювати великий потік, тому виникла штучна черга з відповідями, що й призводить до збою відображення користувачам опитування", – пояснив він.

Новини за темою: Євробачення-2024: Оприлюднили пісні нацвідбору та порядок їхніх виступів

Керівник з розвитку електронних послуг Мінцифри зауважив, що проводилися навантажувальні тестування та масштабування у п'ять разів від максимуму. Однак цьогоріч Нацвідбір на Євробачення дав у 30 разів більше навантаження.

""Дія" – це величезна складна система з великою кількістю як взаємопов’язаних, так і окремих сервісів, а також з десятками інтеграцій з державними реєстрами й системами замість зберігання даних на нашому боці й швидким доступом до них. Усі інші послуги працювали й працюють," – зауважив Банік.

Він додав, що у Мінцифри проаналізували всі події, зробили висновки на майбутнє, все змінили, перебудували та адаптувалися. У неділю, 4 лютого, спеціалісти проводитимуть моніторинг до завершення голосування Нацвідбору Євробачення.

Новини за темою: "Мені навіть трохи ніяково", – сурдоперекладачка нацвідбору Євробачення-2024 Катерина Заботкіна – про реакцію українців на свій виступ

Нагадаємо, у суботу ввечері, 3 лютого "Дія" припинила працювати під час голосування у фіналі Нацвідбору на Євробачення. Того ж вечора застосунок знову запустився, однак став працювати зі збоями. Українці бачили у себе паспортні дані вигаданої "Дії" Надії Володимирівні та документи на реєстрацію автівки Nissan Skyline. Користувачі соцмереж поставилися до цього з гумором та створили чимало мемів.

Згодом віцепрем'єр-міністр та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив проблеми з мобільним застосунком тим, що цьогоріч "Дія" отримала на Нацвідборі Євробачення 15 000 запитів у секунду. У 2023 році під час голосування було 800 запитів у секунду.

Сьогодні, 4 лютого, оголосили результати голосування нацвідбору на Євробачення-2024. Журі та глядачі обрали представника України на пісенному конкурсі, який відбудеться у шведському місті Мальме. І переможцем цьогорічного відбору стали alyona alyona & Jerry Heil з піснею Teresa & Maria.

Теги: Дія
Читайте також:
Оформити статус УБД можна буде на порталі Дія Оформити статус УБД можна буде на порталі Дія
Українці можуть подати заяву про пошкоджене майно на ТОТ у Міжнародний реєстр збитків через Українці можуть подати заяву про пошкоджене майно на ТОТ у Міжнародний реєстр збитків через "Дію"
Кабмін дозволив використовувати ШІ в Кабмін дозволив використовувати ШІ в "Дії"
10 послуг в одній заяві: 10 послуг в одній заяві: "Дія" запускає велике нововведення для бізнесу "е-Підприємець"