USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Не впоралась з великим потоком. У Мінцифри пояснили, чому "Дія" не витримала під час нацвідбору Євробачення-2024

Під час голосування у нацвідборі Євробачення сталося рекордне навантаження за весь час роботи застосунку
Дія, Євробачення
Дія
Джерело: відкриті джерела

Українцям запропонували проголосувати за переможця Нацвідбору Євробачення через "Дію", однак під час голосування застосунок "ліг". Керівник з розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік в ефірі "Суспільного" прокоментував проблеми з застосунком "Дія" під час голосування за представника України на Євробаченні.

Як пояснив Банік, під час голосування у Нацвідборі Євробачення сталося рекордне навантаження за весь час роботи застосунку. За його словами, навантаження виявилося більшим, ніж під час голосування у Нацвідборі торік та подачі заявок на ковідну тисячу чи генерації ковідних сертифікатів з "Дія.Підписом".

""Дія" не зберігає персональні дані, тож при вході в опитування відправляє запит у реєстр і перевіряє громадянство та вік. Реєстр не зміг опрацювати великий потік, тому виникла штучна черга з відповідями, що й призводить до збою відображення користувачам опитування", – пояснив він.

Новини за темою: Євробачення-2024: Оприлюднили пісні нацвідбору та порядок їхніх виступів

Керівник з розвитку електронних послуг Мінцифри зауважив, що проводилися навантажувальні тестування та масштабування у п'ять разів від максимуму. Однак цьогоріч Нацвідбір на Євробачення дав у 30 разів більше навантаження.

""Дія" – це величезна складна система з великою кількістю як взаємопов’язаних, так і окремих сервісів, а також з десятками інтеграцій з державними реєстрами й системами замість зберігання даних на нашому боці й швидким доступом до них. Усі інші послуги працювали й працюють," – зауважив Банік.

Він додав, що у Мінцифри проаналізували всі події, зробили висновки на майбутнє, все змінили, перебудували та адаптувалися. У неділю, 4 лютого, спеціалісти проводитимуть моніторинг до завершення голосування Нацвідбору Євробачення.

Новини за темою: "Мені навіть трохи ніяково", – сурдоперекладачка нацвідбору Євробачення-2024 Катерина Заботкіна – про реакцію українців на свій виступ

Нагадаємо, у суботу ввечері, 3 лютого "Дія" припинила працювати під час голосування у фіналі Нацвідбору на Євробачення. Того ж вечора застосунок знову запустився, однак став працювати зі збоями. Українці бачили у себе паспортні дані вигаданої "Дії" Надії Володимирівні та документи на реєстрацію автівки Nissan Skyline. Користувачі соцмереж поставилися до цього з гумором та створили чимало мемів.

Згодом віцепрем'єр-міністр та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив проблеми з мобільним застосунком тим, що цьогоріч "Дія" отримала на Нацвідборі Євробачення 15 000 запитів у секунду. У 2023 році під час голосування було 800 запитів у секунду.

Сьогодні, 4 лютого, оголосили результати голосування нацвідбору на Євробачення-2024. Журі та глядачі обрали представника України на пісенному конкурсі, який відбудеться у шведському місті Мальме. І переможцем цьогорічного відбору стали alyona alyona & Jerry Heil з піснею Teresa & Maria.

Теги: Дія
Читайте також:
З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через "Дію"
Е-кабінет пацієнта та можливість одружитись онлайн: У Е-кабінет пацієнта та можливість одружитись онлайн: У "Дії" незабаром з’являться нові послуги
Військові частини можуть отримати дозвіл на медичну практику через Військові частини можуть отримати дозвіл на медичну практику через "Дію"
Українці зможуть подати заяви до Міжнародного реєстру збитків про пошкодження, завдані російською агресією через Українці зможуть подати заяви до Міжнародного реєстру збитків про пошкодження, завдані російською агресією через "Дію"