USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Визначено переможця нацвідбору на Євробачення-2024

У фіналі нацвідбору – 11 номерів
alyona alyona & Jerry Heil
alyona alyona & Jerry Heil
Джерело: скріншот

Сьогодні, 4 лютого, оголосили результати голосування нацвідбору на Євробачення-2024. Журі та глядачі обрали представника України на пісенному конкурсі, який відбудеться у шведському місті Мальме. І переможцем цьогорічного відбору стали аlyona аlyona & Jerry Heil з піснею Teresa & Maria.

аlyona аlyona & Jerry Heil – Teresa & Maria

Своєю піснею Jerry Heil та аlyona аlyona говорять про необхідність єднання між будь-ким задля добрих справ і важливих перемог.

Співачки "щиро вірять в перемогу правди", однак "у світі, сповненому шуму, ми будемо почутими лише, якщо будемо обʼєднаними і говоритимемо злагоджено".

Андрій Данилко після виступу сказав, що йому "не вистачає взаємодії між співачками", але додав, що їхня пісня дуже "актуальна сьогодні".

Джамала відзначила якісний продакшн треку, а також яскраві куплети і приспів.

Сергій Танчинець заявив, що ця пісня – хіт, від якого у нього мурашки.

"Чи побачать в Європі у приспіві релігійний підтекст, не знаю. Але пісня потужна", – додав він.

Результати голосування журі та глядачів у нацвідборі на Євробачення 2024
Джерело: скріншот

Порядок виступів учасників фіналу нацвідбору

  1. YAKTAK – Lalala
  2. INGRET – Keeper
  3. NAZVA – Slavic English
  4. ANKA – Палала
  5. Drevo – Endless chain
  6. аlyona аlyona & Jerry Heil – Teresa & Maria
  7. MÉLOVIN – DREAMER
  8. SKYLERR – Time is running out
  9. Ziferblat – Place I Call Home
  10. YAGODY – Tsunamia
  11. NAHABA – GLASSS

Переможця фіналу нацвідбору визначали за результатами голосування журі (50%) та глядачів (50%). Глядацьке онлайн-голосування проходило у "Дії".

68-й пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме. Перший і другий півфінали заплановані на 7 та 9 травня (на одному з них виступить Україна), а грандфінал – на 11 травня.

Раніше організатори національного відбору на пісенний конкурс "Євробачення-2024" жеребкуванням визначили порядок виступу артистів у фіналі шоу, а також оприлюднили їхні пісні. 

Читайте також:
"Ми – одне велике серце": Могилевська переконана, що українці вже є переможцями, вони два роки живуть в жаху під назвою "війна"
Українська пісня має звучати якісно. Мрію подарувати Україні такий альбом, – Могилевська Українська пісня має звучати якісно. Мрію подарувати Україні такий альбом, – Могилевська
Організатори Організатори "Євробачення" оголосили про зміни в правилах конкурсу: Вони стосуються голосування та виступів країн "Великої п'ятірки"
"Мені навіть трохи ніяково", – сурдоперекладачка нацвідбору Євробачення-2024 Катерина Заботкіна – про реакцію українців на свій виступ