USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

НАТО закупить 1000 ракет Patriot для посилення протиповітряної оборони чотирьох країн ЄС

Ракети отримають Німеччина, Нідерланди, Румунія та Іспанія
Patriot
Джерело: відкриті джерела

Чотири європейські країни Північноатлантичного альянсу уклали угоду про закупівлю до тисячі ракет для зенітного ракетного комплексу Patriot. Про це заявила пресслужба Агенства НАТО із закупівель та постачання (NSPA).

"Союзники по НАТО об'єднуються, щоб закупити до 1000 ракет ППО Patriot на тлі війни Росії проти України. Оцінена в 5,5 мільярда доларів, це одна з найбільших закупівель в історії Агентства НАТО із закупівель та постачання (NSPA)", – написав пресофіцер блоку Маттіас Айхенляуб.

При цьому в NSPA уточнили, що підтримають коаліцію країн, до якої входять Німеччина, Нідерланди, Румунія та Іспанія, з контрактом на загальну кількість до 1000 ракет Patriot Guidance Enhanced Missiles (GEM-T).

"Агентство уклало контракт на виробництво та постачання з COMLOG, спільним підприємством Raytheon, компаніями RTX (NYSE: RTX) та MBDA. Для забезпечення виробництва та постачання COMLOG розширить виробничі потужності з випуску ракет GEM-T в Європі", – сказано в повідомленні NSPA.

Новини за темою: Три російських винищувачі Су-34 вчора могли збити із ЗРК Patriot, – деталі операції

Patriot в Україні

Західні союзники вже передали Україні зенітні ракетні комплекси Patriot. Наша країна активно використовує таке озброєння для того, щоб збивати балістичні ракети ворога.

Нагадаємо, системи протиповітряної оборони Patriot, які працюють в Україні, вже збили 15 російських ракет "Кинджал". 

Теги: Patriot
Читайте також:
Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики
В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова В Україні можуть виробляти Patriot, – Маркарова
Європарламент відмовився схвалювати фінансування Ради ЄС, доки Україні не дадуть Patriot Європарламент відмовився схвалювати фінансування Ради ЄС, доки Україні не дадуть Patriot