USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Щоб повністю закрити небо, Україні потрібно 25 ЗРК Patriot, - Зеленський

Точної кількості засобів ППО Зеленський не назвав, оскільки це чутлива інформація з точки зору безпеки
ЗРК Patriot

ЗРК Patriot. Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Президент Володимир Зеленський заявив, що для того, щоб повністю закрити небо над Україною, нам потрібно 25 ЗРК Patriot. Про це він сказав під час пресконференції в Києві 15 липня. 

"З точки зору структури нашої протиповітряної оборони, щоб повністю закрити Україну, на думку наших військових, нам потрібно 25 систем (ЗРК Patriot). Щоб повністю закрити небо України", - сказав Зеленський.

Важливо також розуміти, шо Patriot – не єдина система ППО, як потрібна Україні. Над захистом неба працюють і інші системи і точної кількості засобів ППО Зеленський не назвав, оскільки це чутлива інформація з точки зору безпеки.

11 липня президент України Володимир Зеленський та глава Румунії Клаус Йоганніс у Вашингтоні підписали безпекову угоду. Україна одержить від Румунії систему Patriot і підтримку оборонної промисловості.

Кілька днів тому п'ять країн НАТО анонсували поставки нових систем протиповітряної оборони в Україну. Київ отримає відразу кілька батарей Patriot.

А тиждень тому Україна отримала від Німеччини нову допомогу, куди увійшла зокрема система ППО Patriot.

Читайте також:
Мені шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю, - Зеленський Мені шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю, - Зеленський
Умєров назвав пріоритети України на засіданні Умєров назвав пріоритети України на засіданні "Рамштайну"
Про здатність зупинити російську агресію цієї осені, загрозу для Сумщини та втрати РФ у Курській області, – перші заяви Зеленського на Про здатність зупинити російську агресію цієї осені, загрозу для Сумщини та втрати РФ у Курській області, – перші заяви Зеленського на "Рамштайні"
Румунія передає Україні систему Patriot Румунія передає Україні систему Patriot