USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Наступ України на Курську область поставив Путіна в незручне становище, – WSJ

Видання пише, що керівництву України треба визначитися, чи варто і надалі витрачати техніку та живу силу, яка необхідна на сході, для наступу на РФ
знищена техніка РФ
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Вторгнення ЗСУ в Курську область призвело до швидкого захоплення території, що поставило в незручне становище Путіна. Україна показала, що має сміливість і вміння таємно планувати та проводити складну наступальну операцію. Про це пише The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що всього за кілька днів Україна просунулася щонайменше на 20 миль (близько 32 км) від кордону, демонструючи своїм ворогам, власним громадянам і союзникам, що вона все ще веде боротьбу і може завдати руйнівних сюрпризів своєму сусіду. Такі раптові дії підвищили моральний дух українців після року війни, в основному проведеного в кровопролитних оборонних боях.

"Ця операція є кроком із високими ставками, враховуючи нестачу в Україні живої сили та військової техніки на Східному фронті, де Росія просувається вперед. Кінцева мета Курської операції залишається неясною. Україна дала стримані коментарі, але перші успіхи помітні у відео, поширених в інтернеті, на яких українські війська піднімають свій прапор у кількох містах і селах поблизу кордону, роликах тліючої російської військової техніки та часто гнівних публікаціях російських націоналістичних блогерів про війну, близьких до військовий", – йдеться в публікації.

WSJ пише, що Україна здобула точку опори, яку вона використовує, щоб відправити розвідувальні групи для пошуку подальших слабких місць, які можна використати, щоб висунути артилерійські системи, які можуть вдарити глибоко в тил Росії.

Однак керівництву України треба визначитися з питанням: чи варто задля досягнення подальших успіхів витрачати більше військ та військової техніки, які вкрай необхідні на Східному фронті України, де сили Києва важко стримують наступ Росії.

Операція в Курській області

6 серпня стало відомо, що українська армія увійшла в Курську область. Попередньо відомо, що в операції можуть брати участь близько 10 тисяч українських військових і десятки одиниць важкої техніки.

За декілька днів українським бійцям вдалося просунутися в глиб регіону на кілька десятків кілометрів.

9 серпня з’явилося відео, що ЗСУ контролюють місто Суджа, де розташована газорозподільна станція, через яку Росія прокачує газ до Європи.

Українська влада наступ на Курську область не коментує.

РосЗМІ станом на ранок 12 серпня повідомляють, що загальна зона бойових дій і зараз становить 720 км². У Курській області за день вона зросла на 70 км.

Forbes писав, що ЗСУ на довгий термін захопили Курську область та планують знищити авіабазу Халіно.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції