USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Деякі нардепи хочуть скласти мандат: Корнієнко відреагував на чутки

Станом на 16 квітня у складі Верховної Ради є 401 народний депутат
Верховна Рада України_3

Верховна Рада України

Джерело: Офіс Президента

Чутки про те, що дехто з нардепів хоче скласти мандат є, проте заяви ще не надходили. Про це розповів перший віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко, передає Hromadske.

Він наголосив, що до того часу, поки парламент не проголосував, депутати є чинними, навіть якщо вони не відвідують засідання.

Мандат хоче скласти частина "слуг народу"

Наприкінці січня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія говорив, що заяви про складення мандата написали 17 "слуг", але охочі звільнитися є і в інших політичних силах.

Проте, за його словами, у Верховній Раді вирішили не давати голосів за складання мандатів, крім випадків, коли депутат просить про звільнення за медичними показниками.

Скільки депутатів в Раді

На виборах у 2019 році українці обрали до парламенту 424 нардепи (оскільки 26 місць були зарезервовані за мажоритарними округами, що перебували на тимчасово окупованій території України). Згідно із законодавством їх має бути 450.

Станом на 16 квітня 2024 року кількісний склад Верховної Ради налічує 401 народного депутата.

Для того щоб ухвалити рішення під час засідання парламенту, у залі має бути не менш як 2/3 від фактичної кількості народних обранців (близько 283 нардепи).

Крім того, відповідно до чинного регламенту кількість осіб у депутатській групі не може бути меншою, ніж кількість осіб у найменшій фракції, яка сформована на першій сесії чергового скликання Верховної Ради.

Читайте також:
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт
Міністр Сольський подав у відставку Міністр Сольський подав у відставку
Україна ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією Україна ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією
Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про "клуб білого бізнесу"