USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Нардепа Одарченка, який пропонував хабар Найєму, оголосили в розшук

Таке рішення ухвалив ВАКС
Андрій Одарченко
Андрій Одарченко
Джерело: Facebook

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про міжнародний розшук нардепа від "Слуги народу" Андрія Одарченка.

За даними НАБУ, Mercedes депутата на місці, але в квартирі живе водій. Той пояснив, що з вівторка Одарченка вдома немає, де він – не знає, депутат на зв'язок не виходить.

Нібито в останній день Одарченко залишив у машині три своїх мобільні телефони і попросив водія поставити їх на зарядку в квартирі. Сказав, що до парламенту добереться сам і після засідання повернеться. Однак не повернувся.

За даними прикордонників, Одарченко офіційно кордон не перетинав.

Що цьому передувало

Народного обранця підозрюють у наданні 50 тисяч доларів хабаря за сприяння у виділенні коштів на ремонт підконтрольного йому університету. Торік у листопаді правоохоронці повідомили Одарченку про підозру у спробі підкупити голову Державного агентства відновлення Мустафу-Масі Найєма.

Слідство стверджувало, що Одарченко пропонував Найєму хабар у криптовалюті Bitcoin, що в еквіваленті становить 50 тисяч доларів. В обмін депутат просив сприяння в отриманні коштів із фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури. Сам Найєм співпрацював зі слідством і був викривачем.

На суді Одарченко заперечував свою вину. Втім, визнав, що неодноразово зустрічався з Найємом, але відмовлявся від того, що пропонував йому хабар. І нібито слідство сфабрикувало записи прослуховування їхніх зустрічей.

Згодом Вищий антикорупційний суд відправив депутата на два місяці під варту. Однак 24 листопада 2023 року Одарченко вийшов з-під варти під заставу в 15 мільйонів гривень.

НАБУ заявило, що Одарченко, який фігурує у справі про хабар у криптовалюті для голови Державного агентства відновлення, незаконно виїхав за кордон.

Читайте також:
Відмивання 95 млн гривень: Ексголові Фонду держмайна Сенниченку оголосили нову підозру Відмивання 95 млн гривень: Ексголові Фонду держмайна Сенниченку оголосили нову підозру
Україна просить Інтерпол допомогти затримати нардепа Дмитрука Україна просить Інтерпол допомогти затримати нардепа Дмитрука
Директор НАБУ звільнив першого заступника Углаву Директор НАБУ звільнив першого заступника Углаву
Суд призначив заставу главі Антимонопольного комітету Павлу Кириленку Суд призначив заставу главі Антимонопольного комітету Павлу Кириленку