USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Хотів нажитися на "відновлені України": Нардепа викрили на спробі підкупу топпосадовця криптовалютою

За даними ЗМІ, йдеться про народного депутата від "Слуги народу" Андрія Одарченка
біткоїн
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Чинний народний депутат намагався підкупити криптовалютою голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафу-Масі Найєма. Депутату вже оголосили підозру.

У Національному антикорупційному бюро України встановили, що нардеп, член комітету з питань антикорупційної політики пропонував голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті 50 тис. доларів.

В обмін на гроші народний обранець просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури.

"Після виділення коштів з фонду на криптогаманець викривача-топпосадовця надійшов перший транш неправомірної вигоди в еквіваленті 10 тис. доларів. Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати", – відзначають правоохоронці.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі зауважили, що Найєм співпрацював з правоохоронцями та сприяв розслідуванню. А от чинному народному депутатові, який намагався підкупити топпосадовця Державного агентства відновлення, вже оголосили підозру.

"САП та НАБУ повідомили про підозру народному депутату, який намагався підкупити топпосадовця Державного агентства відновлення", – уточнюють у відомстві.

Нардепу оголосили підозру за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає ув'язнення від 5 до 10 років з конфіскацією майна чи без неї.

Нині слідство триває.

Зауважимо, що правоохоронці не називають імені нардепа-порушника. Втім, ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомляють, що йдеться про народного депутата від "Слуги народу" Андрія Одарченка. І він є членом комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики.

Народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко написав, що Одарченку оголосили підозру перед засіданням комітету і під будівлею комітету, членом якого він є.

Додамо

25 жовтня правоохоронці повідомили про підозру у заволодінні земельними ділянками площею понад 320 га народному депутату України IX скликання та ще трьом особам. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте також:
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР
НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака