USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Нардеп Одарченко вийшов із СІЗО під заставу у 15 млн гривень, - ЗМІ

Він має зокрема, здати закордонні паспорти і носити браслет
Андрій Одарченко
Андрій Одарченко
Джерело: Facebook

Народний депутат Андрій Одарченко вийшов з-під варти. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

У виданні зазначають, що за попередніми даними Одарченко вийшов із СІЗО під обовʼязки. Він, зокрема, має здати закордонні паспорти і носити браслет.

Автори додають, що нещодавно у парламентській фракції "Слуга народу" членство народного депутата Андрія Одарченка призупинили. Це відбулося за рішенням голови фракції Давида Арахамії.

Що відомо про справу?

На початку тижня ми повідомляли, що правоохоронці викрили нардепа на спробі підкупу топпосадовця криптовалютою. За даними ЗМІ, тоді йшлося про народного депутата від "Слуги народу" Андрія Одарченка.

Зазначалося, що народний депутат намагався підкупити криптовалютою голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафу-Масі Найєма.

У Національному антикорупційному бюро України встановили, що нардеп, член комітету з питань антикорупційної політики пропонував голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті 50 тис. доларів.

В обмін на гроші народний обранець просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі зауважили, що Найєм співпрацював з правоохоронцями та сприяв розслідуванню. А от чинному народному депутатові, який намагався підкупити топпосадовця Державного агентства відновлення, оголосили підозру за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає ув'язнення від 5 до 10 років з конфіскацією майна чи без неї.

Раніше ми повідомляли, що чинний народний депутат, який також володіє будівельним та аграрним бізнесом, пропонував гроші топпосадовцям у сфері відновлення за підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 мільярд гривень. Народного обранця викрили, він вже отримав підозру.

Читайте також:
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР
НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака