USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Налагодили схему продажу автівок на фронт: В Україні затримали 12 учасників міжрегіональної групи

Наразі встановили 22 потерпілих, у тому числі військових та волонтерів
шахраї_3
Шахрайські схеми
Джерело: Офіс Генерального прокурора

Правоохоронці викрили 12 учасників міжрегіональної групи з України, які налагодили шахрайську схему продажу автівок на фронт. Про це поінформували в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, два організатори й четверо активних учасників злочинної схеми наразі відбувають покарання у виправній колонії на Житомирщині за пограбування та крадіжки. Також до складу групи входило шестеро громадян "з волі" у м. Києві, Черкаській, Житомирській та Хмельницькій областях.

"Учасники організованої групи ошукували українських військових та волонтерів, які зверталися до них для придбання автівок. А надалі заволодівали грошима. Для реалізації шахрайської оборудки аферисти розміщували в соціальній мережі оголошення про продаж автомобілів і навіть обіцяли доставити їх на фронт", – йдеться у повідомленні.

Під час телефонних розмов розповідали вигадані історії про те, що їхні родичі також воюють, вони хочуть допомогти воїнам і готові особисто доставити автомобіль до лінії фронту. Натомість як тільки отримували гроші, переставали виходити на звʼязок і зникали.

Далі учасники групи "з волі" отримували гроші на відкриті карткові рахунки, невелику частину залишати собі, а решту пересилали організаторам схеми, які розподіляли кошти між іншими спільниками.

"Фігуранти обіцяли продати авто за цінами, нижчими за ринкові, а також завдяки "легендам" легко входили в довіру до потенційних покупців. Наразі встановили 22 потерпілих, у тому числі військових та волонтерів. Водночас отримані в ході слідства дані свідчать, що їхня кількість значно більша", – додали слідчі.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем відбування покарання організаторів і активних учасників шахрайської схеми, а також за місцем проживання їхніх спільників. Вилучили "робочі" записи, гроші, мобільні телефони, банківські картки, планшети, носії інформації тощо.

Наразі усім повідомили про підозру в шахрайстві.

Раніше

Служба безпеки України в Первомайську Миколаївської області затримала жінку, яка відрекомендовувалася фахівчинею з пошуку українських військовополонених. Вона брала кошти у сімей бійців, після чого зникала, повідомляє пресцентр СБУ.

За даними слідства, підозрювана обіцяла рідним військовополоненого встановити його місцеперебування та фізичний стан. За свої "послуги" жінка брала до семи тисяч гривень. А втім, вона зникала після отримання коштів, не надававши жодної інформації щодо військового. 

Новини за темою: На Київщині шахрайка за 150 тис. гривень обіцяла "допомогти" повернути людей з полону
Читайте також:
У Харкові невідомий представився священником, забрав церковні гроші з атрибутикою і зник У Харкові невідомий представився священником, забрав церковні гроші з атрибутикою і зник
Як не потрапити на гачок. Медіаекспертка назвала найпопулярніші шахрайські схеми у соцмережах Як не потрапити на гачок. Медіаекспертка назвала найпопулярніші шахрайські схеми у соцмережах
Український call-центр ошукав 16 громадян Чехії на понад 5,5 млн гривень Український call-центр ошукав 16 громадян Чехії на понад 5,5 млн гривень
Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук