USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

На Київщині шахрайка за 150 тис. гривень обіцяла "допомогти" повернути людей з полону

Зловмисницю вже затримано
Шахрайка
Джерело: Нацполіція

У Київській області поліція затримала шахрайку, яка обіцяла "допомогти" повернути людей з полону. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції. 

За словами т.в.о. начальника Шевченківського управління поліції Олександра Богатирчука, жінка розповідала всім оточуючим, що займається питаннями повернення українських військовослужбовців з полону. 

"Ми з’ясували, що мешканка Київської області, 1988 року народження, розповсюджувала інформацію серед знайомих про те, що нібито займається обміном військовослужбовців, які потрапили у полон. Потерпіла, родичі якої на даний час перебувають у полоні, звернулася до неї за допомогою. Зловмисниця пообіцяла допомогти, а свої послуги оцінила у майже 150 тисяч гривень. Як наслідок, вона отримала кошти у потерпілої та зникла", – зазначив він.

Поліцейські встановили місцезнаходження зловмисниці. Під час обшуку за місцем її мешкання слідчі вилучили докази причетності до вчинення шахрайських дій – телефон, паспорти громадян України та їх медична документація.

Слідчі Шевченківського управління поліції за процесуального керівництва прокуратури повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – "Шахрайство".

Санкція статті передбачає штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, ми писали, що працівники Державного бюро розслідувань викрили у Дніпрі організовану групу, яка під виглядом допомоги Збройним силам України виманювала пальне у представників автозаправних станцій.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням