USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

На Миколаївщині жінка ошукала родини бійців ЗСУ майже на 2 млн гривень: Вона обіцяла знайти полонених

За свої "послуги" жінка брала з однієї родини до семи тисяч гривень
Шахрайка Миколаїв _1
Джерело: СБУ

Служба безпеки України в Первомайську Миколаївської області затримала жінку, яка відрекомендовувалася фахівчинею з пошуку українських військовополонених. Вона брала кошти у сімей бійців, після чого зникала, повідомляє пресцентр СБУ.

За даними слідства, підозрювана обіцяла рідним військовополоненого встановити його місцеперебування та фізичний стан. За свої "послуги" жінка брала до семи тисяч гривень. А втім, вона зникала після отримання коштів, не надававши жодної інформації щодо військового. 

Спецслужбовці зазначають, що до неї звернулося понад 500 родин, від них жінка отримала майже 2 млн гривень.

За словами правоохоронців, фігурантка створила в соцмережах фейкові групи під назвами "Пошук зниклих" та "Повертайся живим".

Там вона пропонувала "детективні послуги" та зазначала номер власної банківської картки для перерахування коштів нібито для розв'язання "поточних" питань щодо пошуку зниклих.

Співробітники СБУ задокументували понад 50 фактів одержання грошей від сімей полонених бійців. А під час обшуків за місцем проживання підозрюваної виявили 20 мобільних телефонів, планшет і 64 сім-карти, які вона постійно змінювала для маскування.

Жінці повідомили про підозру за ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно), її взяли під варту. Фігурантці загрожує до трьох років ув’язнення. Розслідування триває.

Шахрайство, пов’язане з військовополоненими

СБУ застерігає: не слід надавати інформацію про полонених, незаконно позбавлених волі, та власні персональні дані неуповноваженим організаціям і людям, а також анонімним джерелам.

Якщо ви зіштовхнулися з випадками шахрайства, пов’язаного з темою військовополонених, звертайтеся до Об'єднаного центру з координації пошуку та звільнення незаконно позбавлених волі осіб унаслідок агресії проти України, який працює при СБУ. 

Акаунти в найпопулярніших месенджерах за номером:

  • Viber +38(067)650-83-32;
  • WhatsApp +38(067)650-83-32;
  • Telegram +38(067)650-83-32.
Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали