USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

В Індії тривають протести медиків через зґвалтування і вбивство стажерки: Що відомо про ситуацію

Лікарі страйкують уже тиждень
Протести в Індії
Джерело: відкриті джерела

В Індії лікарі відмовилися зупиняти протести, які спалахнули після зґвалтування і вбивства 31-річної стажерки в медичному коледжі-лікарні в Калькутті. Про це повідомляється Reuters.

Страйки тривають уже тиждень. У них беруть участь лікарі по всій країні. Вони відмовилися приймати пацієнтів, які не потребують невідкладної допомоги, і вимагають безпечніших умов праці та швидшого розслідування злочину.

За словами активістів, цей інцидент засвідчив, що жінки в Індії продовжують страждати від сексуального насильства, попри більш жорсткі закони, які запровадили після групового зґвалтування та вбивства 23-річної студентки в автобусі в Нью-Делі 2012 року.

Водночас індійський уряд закликав лікарів повернутися до виконання обов'язків. Влада пообіцяла створити комітет, який має підготувати рішення щодо поліпшення захисту медичних працівників.

Що відбувається в Індії?

9 серпня громадськості стало відомо про смерть лікарки-стажерки. Ситуація сталася в Калькутті.

Після виснажливої 36-годинної зміни вона заснула в кімнаті для семінарів через відсутність спеціального місця для відпочинку. Наступного ранку колеги виявили її напівоголене тіло із серйозними травмами.

Після розтину з'ясувалося, що жінку задушили до смерті, зламавши щитоподібний хрящ. Вона також зазнала "генітальних тортур", має поранення на животі, губах, пальцях рук і лівій нозі.

Сам же коледж, де жінка проходила навчання, заявив про "неприродну" смерть аспірантки. Однак це викликало обурення серед членів сім'ї, які стверджували, що жінка стала жертвою сексуального насильства і була вбита.

За підозрою в причетності до злочину затримано волонтера лікарні. Однак попри це у мережі закликали людей виходити на протести.

Читайте також:
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg
Індія відправить свого представника до РФ, щоб він обговорив мирні зусилля щодо України, – ЗМІ Індія відправить свого представника до РФ, щоб він обговорив мирні зусилля щодо України, – ЗМІ
Росія в рамках своїх зусиль з обходу західних санкцій розраховує на допомогу Китаю, Індії та Сербії, – ISW Росія в рамках своїх зусиль з обходу західних санкцій розраховує на допомогу Китаю, Індії та Сербії, – ISW
В Ізраїлі спалахнули протести після того як з'ясувалося, що ХАМАС убив шістьох заручників В Ізраїлі спалахнули протести після того як з'ясувалося, що ХАМАС убив шістьох заручників