USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Надавав супутникові знімки окупантам: Хакери знищили дані Центру космічної гідрометеорології РФ

Хакерам вдалося знищити близько двох петабайтів пам'яті
хакери

Ілюстративне фото

Джерело: Reuters

Хакери провели чергову успішну кібероперацію проти Росії. Цього разу знищили дані далекосхідного науково-дослідного Центру космічної гідрометеорології "Планета". Про це йдеться на сайті української розвідки.

Зазначений центр займається прийомом і обробкою даних із супутників, а також забезпечує відповідною продукцією понад 50 державних суб'єктів: передусім міністерство війни, генеральний штаб і служби МНС РФ.

Атаку проти установи здійснили кіберволонтери-патріоти з групи "BO Team".

"Наслідки – руйнівні! Проникнення в базу даних центру дало змогу знищити 280 серверів, задіяних у загальній мережі. Обсяг знищеної інформації – близько 2 петабайт (200 мільйонів гігабайт) даних", – розповіли в ГУР.

За даними розвідки, вартість втраченого Росією цифрового масиву може становити щонайменше 10 мільйонів доларів.

Що вдалося знищити?

  • Метео- та супутникові дані, які в постійному режимі активно використовували міноборони та МНС РФ, "Роскосмос" і низка інших відомств держави-агресора, а також – напрацьовані роками унікальні дослідження.
  • Робота суперкомп'ютерів, якими обладнаний далекосхідний центр, паралізована і не підлягає відновленню в повному обсязі.
  • Паралізовано системи кондиціонування і зволоження повітря, а також регулювання екстреного електроживлення будівлі центру.
  • Повністю відрізана від мережі російська станція в Арктиці на острові "Більшовик", яка виконує важливі завдання у військовій сфері держави-агресора.

Нагадаємо, раніше внаслідок успішних дій кіберволонтерів у Росії виник масштабний збій у роботі великого інтернет-провайдера "Акадо-телеком".

Також на початку січня хакери з угруповання Blackjack, які, ймовірно, мають стосунок до СБУ, зламали московський інтернет-провайдер "М9ком" і позносили його сервери.

Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ
Українські хакери знищили ІТ-інфраструктуру Українські хакери знищили ІТ-інфраструктуру "Москолектора", – джерело