USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Європол ліквідував міжнародну мережу пропаганди тероризму: Небезпечні сервери вилучили зокрема в Україні

Сервери використовувалися для організації роботи каналів розповсюдження інформації, які були пов'язані з ІДІЛ
хакери

Ілюстративне фото

Джерело: Reuters

Європол ліквідував міжнародну мережу поширення терористичної пропаганди. Про це стало відомо на пресконференції.

У результаті в Іспанії затримано дев'ять радикально налаштованих осіб різних національностей, а в Німеччині, Ісландії, Нідерландах та США було відключено кілька серверів.

Як повідомляється, ці сервери використовувалися для організації роботи каналів розповсюдження інформації, які були пов'язані з ІДІЛ. Вони поширювали по всьому світу пропаганду та повідомлення, що підбурюють до тероризму, як мінімум 13 мовами.

"Такі операції мають вирішальне значення для того, щоб наш онлайн-простір був максимально безпечним. Ця загроза, що розвивається, виходить за межі кордонів, культур і юрисдикцій. Це глобальний виклик, який вимагає також глобальної відповіді", – сказав на пресконференції заступник виконавчого директора з операцій Європолу Жан-Філіп Лекуф.

Зазначається, що Європол протягом року працював разом із десятьма країнами над ідентифікацією та розслідуванням щодо вебсайтів, якими керують терористи, екстремісти та їхні прихильники. Тепер 13 вебсайтів, керованих терористами, передано до постачальника послуг хостингу з метою їх закриття.

Новини за темою: Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні

Крім того, в межах розслідування було вилучено чотири сервери в Румунії, Україні, Ісландії. 

Що таке ІДІЛ?

Це невизнана ісламістська терористична держава і міжнародна терористична, мілітаристська група.

Безпосередня попередниця ІДІЛ – угрупування "Ісламська держава Ірак", яка була утворена у 2006 році в Іраку шляхом злиття одинадцяти радикальних ісламістських угрупувань на чолі з місцевим підрозділом "Аль-Каїди".

На думку аналітиків група налічує приблизно 10 тисяч бойовиків. Припускають, що ІД отримує кошти від індивідуальних спонсорів з країн Перської затоки. Також джерелом прибутків ІД є податки та викупи за заручників.

Читайте також:
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist
Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України