USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Прем'єр Польщі Туск заявив про ворожу агентуру серед російських та білоруських айтівців

Саме міграційна політика минулого уряду Польщі допомогла посприяти такому процесу
Дональд Туск

Дональд Туск

Джерело: відкриті джерела

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск звинуватив попередників із партії "Право і справедливість" у невірній міграційній політиці. Мовляв, серед російських і білоруських айтівців є ворожа агентура, написав політик у соцмережі Х.

Туск каже, що міграційна політика минулого уряду Польщі допомогла створити в країні "іноземну агентуру", зокрема шляхом залучення російських та білоруських айтівців.

"Тож ще раз: вони завезли сотні тисяч мігрантів з Азії та Африки, заробляючи гроші на візах, а також російських та білоруських айтівців, допомагаючи будувати іноземну агентуру. Це хочуть прикрити расистською пропагандою. І розраховують на свою коротку пам'ять і силу свого крику", – зазначив польський прем'єр.

Росія вчить хакерів, готуючись до першої світової кібервійни

Раніше нині вже ексначальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк, стверджував, що, окрім того що окупанти набирають і розширюють штат хакерських підрозділів у власних спецслужбах, ще проводять вербувальну і навчальну кампанії.

Офіцерів ГРУ і ФСБ відряджають у військові вузи, в яких є ІТ-спеціальності, у цивільні політехнічні університети, де вводять спеціальні кібернаступальні дисципліни для студентів старших курсів.

І їх конкретно навчають, як атакувати об’єкти критичної інфраструктури. Це стосується не лише України. Вивчають специфіку різних країн НАТО, країн Близького Сходу – держав, з якими потенційно Росія планує чи передбачає можливість військових дій.

Вітюк пояснював: "Якщо зараз у нас триває перша кібервійна, то РФ паралельно готується і до першої світової кібервійни".

Новини за темою: Польща обмежує пересування російських дипломатів по країні

До того ж Російська Федерація під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід. І "підживлює та надихає" хакерські угруповання, заявляла очільниця Центру урядового зв'язку Британії Анна Кіст-Батлер.

Урядовці вказували, що Росію вже давно звинувачують у захисті кіберугруповань, які націлені на західні організації, дозволяючи їм діяти відносно безкарно, коли ті здійснюють складні хакерські атаки.

Читайте також:
Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України
Польща обмежила пропуск українських вантажівок через кордон нібито через відсутність дозволів на міжнародні перевезення Польща обмежила пропуск українських вантажівок через кордон нібито через відсутність дозволів на міжнародні перевезення
Понад 14 тисяч громадян України незаконно утримує Росія, – Лубінець Понад 14 тисяч громадян України незаконно утримує Росія, – Лубінець
Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію з визнанням дій РФ геноцидом українського народу Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію з визнанням дій РФ геноцидом українського народу