USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У РФ через кібератаку "зламався" провайдер, що забезпечує інтернетом держструктури, – ГУР

Користувачі стали масово скаржитися на відсутність інтернету і неможливість зв'язатися зі службою підтримки "Акадо"
кіберзброя

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Унаслідок успішних дій невідомих кіберволонтерів у Росії виник масштабний збій у роботі великого інтернет-провайдера "Акадо-телеком". Про це повідомляє ГУР МО України.

"Зазначена компанія забезпечує послугами низку державних структур терористичної Росії, зокрема адміністрацію Путіна, ФСБ, ФСО, органи місцевого самоврядування в Москві та інших регіонах, Сбербанк та інші об'єкти", – зазначає розвідка.

За даними ГУР, 21 і 22 січня російські користувачі стали масово скаржитися на відсутність інтернету і неможливість зв'язатися зі службою підтримки "Акадо".

Унаслідок проблем, що виникли як у Москві, де розташована штаб-квартира провайдера, так і в низці регіонів Росії значно ускладнено або унеможливлено діяльність державних відомств агресора.

Точний масштаб збитків для Росії уточнюється.

Новини за темою: В Україні викрито хакера, який завдав 2 млн дол. збитків компанії США

Не перший випадок

На початку січня хакери з угруповання Blackjack, які, ймовірно, мають стосунок до СБУ, зламали московський інтернет-провайдер "М9ком" і позносили його сервери.

Тоді хакери видалили 20 терабайтів даних: офіційний сайт компанії, сайти філіалів, поштовий сервер, сервіси кіберзахисту тощо. Унаслідок вдалої кібератаки частина жителів Москви залишилася без інтернету та телебачення.

Нагадаємо, 12 грудня компанія "Київстар" зазнала хакерської атаки. Відновлення зв'язку та інтернету зайняло декілька днів.

Збій у мережі "Київстар" частково вплинув на роботу деяких терміналів та банкоматів ПриватБанку, але не на всю мережу. 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат