USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

На Закарпатті стався масштабний зсув ґрунту. Влада складає можливий план евакуації населення

Місцева влада склала план можливої евакуації населення найближчого населеного пункту
зсув_2
Зсув
Джерело: відкриті джерела

У Тячівському районі на Закарпатті стався зсув ґрунту площею 10,5 гектара. Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, уточнюючи план можливої евакуації населення.

"У Дубівській громаді Тячівського району в межах території лісового фонду Краснянського лісництва ДП "Мокрянське лісомисливське господарство" відбувся зсув ґрунту. Площа зсуву станом на сьогодні становить 10,5 га, однак фіксуємо рух породи, тож зсувний процес триває", – розповів Микита.

І додав, що представники ДСНС та лісомисливського господарства забезпечили цілодобовий моніторинг ситуації з відповідними звітами, аналізом та прогнозуванням.

"Зараз загрози життю та здоровʼю людей немає, однак вживаємо заходи з метою запобігання й оперативного реагування на зміну обстановки в районі зсуву ґрунту. Уточнили план можливої евакуації населення найближчого населеного пункту та наявні резерви для виконання першочергових завдань", – зауважив очільник області.

Зсув
Джерело: відкриті джерела

Стихії на Закарпатті

На початку грудня 2023 року в гірській частині Закарпаття зафіксували третій протягом року потужний паводок, який пошкодив захисні дамби та берегоукріплення.

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильними опадами 2–6 грудня на річках області фіксували суттєве підвищення рівня води.

"Через це захисні дамби та берегоукріплення, що забезпечують захист сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь у гірській місцевості, отримали додаткові пошкодження. Додаткові, бо зазнали шкідливої дії вод паводками у попередні роки, але їх не змогли відновити через відсутність фінансування", – заявив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

За словами чиновника, після спаду паводкової хвилі вдалося обстежити місця підтоплень та визначити рівень руйнувань. Загальна протяжність пошкоджених дамб та берегоукріплення становить 2 тис. 490 метрів.

Нагадаємо, на початку минулого року на Закарпатті також фіксували паводок. Тоді підтопило кілька мікрорайонів Ужгорода, а в області перекривали рух місцевими дорогами.

Читайте також:
На Закарпатті за 200 метрів до кордону затримали 17 чоловіків, які нелегально хотіли потрапити до Угорщини На Закарпатті за 200 метрів до кордону затримали 17 чоловіків, які нелегально хотіли потрапити до Угорщини
Продаж ділянки за безцінь: У корупційній схемі викрили мера Мукачева та ще декількох місцевих чиновників Продаж ділянки за безцінь: У корупційній схемі викрили мера Мукачева та ще декількох місцевих чиновників
На Закарпатті під час сварки чоловік підпалив 10-річного сина своєї співмешканки: Дитина померла в реанімації На Закарпатті під час сварки чоловік підпалив 10-річного сина своєї співмешканки: Дитина померла в реанімації
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця