USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Паводок на Закарпатті пошкодив дамби та берегоукріплення

Загальна протяжність пошкоджених дамб та берегоукріплення становить 2490 метрів
На початку грудня в гірській частині Закарпаття зафіксували потужний паводок
На початку грудня в гірській частині Закарпаття зафіксували потужний паводок
Джерело: Закарпатська ОВА

На початку грудня у гірській частині Закарпаття зафіксували третій протягом року потужний паводок. Він пошкодив захисні дамби та берегоукріплення, повідомили в Закарпатській ОВА.

Зазначається, що у зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильними опадами 2–6 грудня на річках області фіксували суттєве підвищення рівня води.

"Через це захисні дамби та берегоукріплення, що забезпечують захист сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь у гірській місцевості, отримали додаткові пошкодження. Додаткові, бо зазнали шкідливої дії вод паводками у попередні роки, але їх не змогли відновити через відсутність фінансування", – заявив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

За його словами, після спаду паводкової хвилі вдалося обстежити місця підтоплень та визначити рівень руйнувань.  Загальна протяжність пошкоджених дамб та берегоукріплення становить 2490 метрів.

Зазначається, що, на думку експертів, є висока імовірність того, що чергові підйоми рівнів води в руслах річок призведуть до підтоплення та затоплення територій, які б ці споруди мали захищати. З огляду на це є нагальна потреба у фінансуванні відновлювальних робіт.

"Шукаємо можливості та кошти, аби закрити бодай частину необхідної суми із різних джерел", – зазначив Білецький.

За підрахунками фахівців, у випадку проведення лише першочергових аварійних робіт, які передбачають виконання регулювання русел річок, відновлення тіла дамб місцевими матеріалами без кріплення, вартість становитиме понад 26,6 млн гривень. Це дасть можливість частково покращити ситуацію. Щоб забезпечити надійний захист, необхідно провести капітальне відновлення пошкоджених споруд, уточнюють в ОВА.

Нагадаємо, що на початку року на Закарпатті також фіксували паводок. Тоді було підтоплено кілька мікрорайонів Ужгорода, а в області перекривали рух місцевими дорогами.

Читайте також:
Мобілізований із Закарпаття помер по дорозі до навчального центру Мобілізований із Закарпаття помер по дорозі до навчального центру
На Закарпатті зафіксували спробу суїциду у ТЦК: Проводиться службова перевірка На Закарпатті зафіксували спробу суїциду у ТЦК: Проводиться службова перевірка
Стародавні кам’яні знаряддя, знайдені в Україні, можуть бути найдавнішими в Європі, – дослідники Стародавні кам’яні знаряддя, знайдені в Україні, можуть бути найдавнішими в Європі, – дослідники
Через ГРВІ та грип школи Ужгорода йдуть на карантин, а мукачівські школярі переходять на дистанційне навчання Через ГРВІ та грип школи Ужгорода йдуть на карантин, а мукачівські школярі переходять на дистанційне навчання