USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Дискредитували Сили оборони: На Полтавщині й Закарпатті ліквідували дві ботоферми, які працювали на російські спецслужби

Організаторами ботоферм виявилися двоє місцевих фахівців в ІТ-сфері
ботоферма_1
Слідчі дії
Джерело: Telegram СБУ

Служба безпеки України у Полтавській та Закарпатській областях ліквідувала дві ботоферми, які працювали на спецслужби Росії. Вони поширювали дезінформацію та дискредитували Сили оборони, інформує пресслужба СБУ.

Організаторами ботоферм виявилися двоє місцевих фахівців в ІТ-сфері, які продавали РФ нібито зареєстровані в Україні фейкові акаунти.

Далі через них російські спецслужби поширювали дезінформацію про суспільно-політичну ситуацію в Україні нібито від імені українських громадян, а також дискредитували діяльність Сил оборони та ситуацію на фронті.

Наприклад, на Полтавщині місцевий на замовлення Росії створив майже 15 тис. анонімних акаунтів в різних соцмережах та месенджерах. І продавав їх через даркнет з розрахунку 1,5 долара за одного віртуального "користувача". Ця ботоферма з відповідним обладнанням та сім-картками українських операторів містилася безпосередньо в його квартирі.

А ось на Закарпатті порушник продавав окупантам унікальні IP-адреси, зареєстровані на території регіону. У такий спосіб російські користувачі могли видавати в інтернеті себе за українців. Фігурант отримував гроші через російські платіжні системи у вигляді криптовалюти.

"Обом зловмисникам повідомили про підозру, тривають розслідування. Їм загрожує до п’яти років в’язниці", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, взимку кіберфахівці СБУ затримали в Києві керівників підконтрольного ФСБ РФ інтернет-провайдера з тимчасово окупованого Донецька. Зловмисники співпрацювали з агресором на тимчасово захопленій частині України, але намагалися "легалізуватися" у столиці України.

Читайте також:
До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем
Атака на Атака на "Охматдит": Встановлено особу російського генерала, який командував ракетним ударом
Зеленський призначив тимчасового керівника Закарпатської ОДА Зеленський призначив тимчасового керівника Закарпатської ОДА
Схеми для ухилянтів: СБУ оголосила нову підозру очільнику Бучанського ТЦК Схеми для ухилянтів: СБУ оголосила нову підозру очільнику Бучанського ТЦК