USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

На Закарпатті за 200 метрів до кордону затримали 17 чоловіків, які нелегально хотіли потрапити до Угорщини

За "подорож" пасажири мікроавтобуса заплатили від 3 до 12 тисяч доларів
ухилянти
Затримані чоловіки
Джерело: ДПСУ

Державна прикордонна служба зірвала спробу масового незаконного перетину українсько-угорського кордону. За 200 метрів від кордону в Закарпатській області прикордонники зупинили мікроавтобус, в якому перебували 17 чоловіків з різних областей України, інформують у пресслужбі ДПСУ.

"Це був невдалий "пригодницький тур". Пасажири намагалися незаконно виїхати за кордон, сплативши за "подорож" від 3 до 12 тисяч доларів", – йдеться в повідомленні.

Для з’ясування обставин та складання протоколів про вчинені адмінправопорушення затриманих доставили до прикордонного підрозділу.

Також ДПСУ передала матеріали справи до Національної поліції для розслідування за статтею незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Кримінальна відповідальність загрожує тільки організатору.

Новини за темою: Щодня незаконно виїхати з України намагаються десятки людей, – Клименко

Спроби незаконно виїхати з України

В Україні дедалі частіше фіксують випадки, коли чоловіки, прагнучи уникнути військової служби, вигадують варіанти та способи перетину державного кордону.

Наприклад, нещодавно на Одещині викрили угруповання, куди входив і правоохоронець, яке організувало масштабну схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Організував такий "бізнес" місцевий, який підшукував чоловіків, які хочуть незаконно виїхати з України, через соцмережі та домовлявся про оплату. 

А ось на гірських ділянках та у популярних туристичних районах Чернівецької та Івано-Франківської областей прикордонники навіть посилили заходи з охорони кордону.

І пояснили це тим, що багато правопорушників маскуються під туристів і під наміром відвідати Говерлу чи інші туристичні місця намагаються незаконно перетнути кордон. Зокрема, на три залізничні станції – Ворохта, Татарів і Вороненка, де раніше ніколи людям не зустрічалися прикордонники, тепер  щоденно прибуває чимало пасажирських потягів з різних регіонів України.

Також у тренді в Україні є ухилення від мобілізації, перетинаючи прикордонну річку Тису. Станом на початок червня в Україні офіційно відомо про понад 30 смертей внаслідок незаконного перетину кордону.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Київський картонно-паперовий комбінат може припинити роботу через мобілізацію чоловіків Київський картонно-паперовий комбінат може припинити роботу через мобілізацію чоловіків
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО