USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

На ТОТ України та у РФ може бути масова примусова мобілізація: Цифри коливаються до 700 тис. осіб

Почнеться мобілізація найближчим часом
окупанти росіяни
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

На тимчасово окупованих територіях України та у РФ може бути масова примусова мобілізація. Цифри коливаються до 700 тис. осіб, поінформували в пресслужбі Генерального штабу Збройних сил України.

У Генштабі зазначають, що показники мобілізації, за різними оцінками, ймовірно, коливаються від 400 до 700 тис. осіб, кажуть в Генштабі ЗСУ. А причиною називають катастрофічні втрати окупантів. 

"Окремі документи з цього приводу вже потрапили у мережу. Цього разу призвати планують також близько 40 тис. мешканців Чеченської Республіки, яких, швидше всього, використовуватимуть як "загороджувальні загони" позаду російських військ. А серед населення Москви та Санкт-Петербурга цифри запланованої мобілізації знову залишаються мінімальними – на фронт "гарматним м’ясом" вкотре підуть пересічні громадяни – мешканці російських регіонів", – йдеться у повідомленні.

Почнеться мобілізація найближчим часом.

Відтак, чи не єдиним способом для російських військових вижити є добровільна здача в полон Силам оборони України, додали в Генштабі.

Мобілізація в росіян

Росія з початку 2022 року на тимчасово окупованих територіях України примусово мобілізувала до своєї армії від 55 тисяч до 60 тисяч чоловіків. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк, повідомляє пресслужба ГУР.

Також на початку 2023 року видання The New York Times із посиланням на американські спецслужби писало, що російський диктатор Володимир Путін може мобілізувати ще більше росіян у свою армію до вже покликаних 300 тисяч людей.

Новини за темою: Не полон, а санаторій. Як живуть російські полонені в очікуванні обміну

Нагадаємо, станом на кінець червня цього року вже 20 тисяч росіян звернулися на гарячі лінії проєкту "Хочу жить" Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Разом з тим у російській армії за останні два місяці, ймовірно, почали формувати нові з'єднання для посилення своїх наземних сил. Про це йдеться в повідомленні Міноборони Британії у Twitter.

За даними британської розвідки, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну російська армія здебільшого задіювала мобілізованих резервістів для поповнення наявних формувань або у складі піхотних полків. І рідко створювала нові загальновійськові організації, такі як загальновійськові армії.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням