USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Путін найближчим часом може мобілізувати ще сотні тисяч росіян, – NYT

Раптовий візит Байдена до Києва став випробуванням для Путіна
Путін
Джерело: відкриті джерела

Російський диктатор Володимир Путін може мобілізувати ще більше росіян у свою армію до вже покликаних 300 тисяч людей. Про це повідомляє The New York Times із посиланням на американські спецслужби.

Зазначається, що раптовий візит президента США Джо Байдена до Києва став випробуванням для Путіна, який планує виступити сьогодні, 21 лютого. У матеріалі сказано, що у своєму виступі глава РФ, швидше за все, доводитиме, що він не лише нібито рятує Україну від "нацизму", а й рятує саму Росію від захоплення НАТО.

"У посланні (до Федеральних зборів) Путін, ймовірно, подвоїть зусилля щодо реалізації своєї стратегії в Україні. Він знову стверджуватиме, що рятує не лише Україну від "нацизму", а й Росію – від НАТО", – пише газета.

В той же час видання зазначає, що поки невідомо, чи вплине візит Байдена в українську столицю на промову Путіна. Текст, швидше за все, був підготовлений заздалегідь. Щоправда, це стане першим зверненням до нації із 2021 року.

Аналітики вважають, що минулого року глава Росії пропустив її, бо йому не вистачало добрих новин на тлі невдач на фронті. Зараз багато хто очікує, що ця мова буде включати різні маніпуляції про Захід, який нібито хоче зруйнувати РФ.

Новини за темою: Що задумав Путін до річниці вторгнення в Україну?

"Я вважаю, що звернення президента Путіна не принесе лібералам нічого доброго", – заявив Костянтин Малофєєв, російський бізнес-магнат і відомий прихильник російського вторгнення в Україну.

За його словами, Путін нібито розуміє, що робить, тому що "у нас зараз немає іншого вибору".

При цьому старший науковий співробітник Фонду Карнегі за міжнародний світ Тетяна Станова, заявила, що мова Путіна може бути дуже "жорстокою". Можливо, він підіграватиме так званим "яструбам", які підтримують війну з Україною і виступають за рух до "переможного кінця".

Друга хвиля мобілізації у РФ

У січні повідомлялося, що Росія оголосить другу хвилю мобілізації. Очікувалось, що призвуть до 500 тисяч осіб.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) ще наприкінці січня 2022 року зазначали, що керівництво Росії намагається налаштувати своїх громадян на нові хвилі мобілізації, однак цей крок не допоможе окупантам виправити внутрішні обмеження і змінити хід бойових дій. 


Читайте також:
МЗС Італії викликало посла Росії через передачу активів італійської компанії Ariston МЗС Італії викликало посла Росії через передачу активів італійської компанії Ariston "Газпрому"
Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном