USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Британії бачать передумови нової хвилі мобілізації в Росії

За останні місяці РФ, ймовірно, почала формувати нові великі з'єднання
Мобілізація Росія
Мобілізація в Росії
Джерело: AP photo

У російській армії за останні два місяці, ймовірно, почали формувати нові з'єднання для посилення своїх наземних сил. Про це йдеться в повідомленні Міноборони Британії у Twitter.

За даними британської розвідки, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну російська армія здебільшого задіювала мобілізованих резервістів для поповнення наявних формувань або у складі піхотних полків. Вона рідко створювала нові загальновійськові організації, такі як загальновійськові армії.

Виняток становив створений влітку 2022 року 3-й армійський корпус, який загалом показав себе погано.

"Росія, найімовірніше, розмістить будь-яке нове формування як резерв в Україні. Однак у довгостроковій перспективі Росія прагне посилити свої сили перед НАТО", – зазначили в британській розвідці, додавши, що "без нової хвилі обов'язкової мобілізації Росія навряд чи знайде достатньо нових військ, щоб забезпечити хоча б одну нову армію".

Мобілізація у РФ

Ми раніше писали, що Росія з початку 2022 року на тимчасово окупованих територіях України примусово мобілізувала до своєї армії від 55 тисяч до 60 тисяч чоловіків.

Також на початку року видання The New York Times із посиланням на американські спецслужби повідомляло, що російський диктатор Володимир Путін може мобілізувати ще більше росіян у свою армію до вже покликаних 300 тисяч людей.

Читайте також:
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди