USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

З 2022 року Росія примусово мобілізувала на окупованих територіях до 60 тисяч чоловіків, – ГУР

Людей просто ловили на вулицях і примусово відправляли на фронт
Російські військові
Джерело: відкриті джерела

Росія з початку 2022 року на тимчасово окупованих територіях України примусово мобілізувала до своєї армії від 55 тисяч до 60 тисяч чоловіків. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк, повідомляє пресслужба ГУР.

Як саме відбувалась така "мобілізація"

За словами Черняка, чоловіків ловили просто на вулицях або приходили на підприємства, де вони працювали.

"Це насильницька мобілізація: окупанти ловили людей на вулиці, вони приходили на ті нечисленні підприємства, які ще працювали, і примусово забирали людей – просто переодягали та відправляли на фронт. Обіцяли, мовляв, будете на другій на третій лінії, а насправді люди потрапляли на передову", – розповів він.

Черняк додав, що Росія зганяє до окупаційного війська й студентів з тимчасово окупованих українських територій.

Новини за темою: Не полон, а санаторій. Як живуть російські полонені в очікуванні обміну

"Людина зранку пішла на заняття і через два дні вона вже воює. Власне кажучи, Росія не вважає мешканців Донеччини та Луганщини за людей, тому окупантам абсолютно все одно, закони не діють. Єдина реальна можливість вижити – одразу за першої ж можливості здатися в полон", – наголосив представник ГУР.

Нагадаємо, станом на кінець червня цього року вже 20 тисяч росіян звернулися на гарячі лінії проєкту "Хочу жить" Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16