USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Росіяни демонстративно розстріляли військовополоненого українця

В мережі з'явилося чергове відео, як окупант з автомата розстрілює обеззброєного українського військового
Розстріл військового
Росіяни розстріляли українського військового
Джерело: скріншот

Проєкт "Хочу жити" опублікував відео, як російські окупанти вбивають українського військовополоненого.

На відео видно, що українець лежить на землі. Один із загарбників фіксує все на відео, інший – стоїть над українцем з автоматом. Російський злочинець пропонує полоненому сказати останнє слово і відразу робить кілька пострілів по українцю.

Після вбивства загарбник виголошує промову: мовляв, це їхня земля і прийшли вони сюди на прохання місцевих жителів, "щоб визволити їх від нацизму". І погрожує, що "так буде з кожним".

Росіяни вбивають полонених

Від початку повномасштабного вторгнення (станом на червень, – ред.) російські загарбники стратили щонайменше 61 українського військовополоненого. Про підозри у цій справі наразі повідомлено лише чотирьом росіянам, винесено один вирок суду.

Генпрокурор Андрій Костін заявляв, що понад 2200 українських військових, які перебували в російському полоні, піддавались тортурам – окупанти катують їх, утримують у нелюдських умовах, морять голодом, відмовляють у медичній допомозі, б’ють за українську мову та вдаються до інших способів фізичного насильства.

Також, за даними міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch, з грудня 2023 року по травень 2024 російські загарбники, ймовірно, стратили щонайменше 15 українських військовослужбовців при спробі здатися в полон.

Взимку цьогоріч росіяни розстріляли українських військових, які здавалися в полон. Черговий воєнний злочин трапився 24 лютого 2024 року в Бахмутському районі.

І в червні російські окупанти жорстоко вбили українського воїна в Донецькій області – йому відрізали голову.

А 3 вересня в Telegram оприлюднили інформацію щодо ймовірного розстрілу представниками ЗС РФ українських військовослужбовців. У повідомленні зазначено, що троє військових однієї з бригад ЗСУ вийшли з підвалу будинку з піднятими руками, коли до них майже впритул підібралися загарбники. Вороги поклали українських воїнів обличчям на землю, після чого майже відразу розстріляли в спину.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP