USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Мільйон доларів, елітні годинники, автомобілі: ДБР викрило керівницю податкової Києва на багатомільйонних оборудках

Під час обшуків у чиновниці знайшли "списки бажань"
Оксана Датій_1
Джерело: ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань викрили в.о. керівника податкової служби Києва Оксану Датій на багатомільйонних оборудках. Як повідомляє пресслужба відомства, сьогодні, 1 лютого, працівники ДБР провели у неї обшуки. 

Слідством встановлено, що Датій за гроші приймала рішення щодо невідповідності критеріям ризиковості платників податків для низки підприємств. Крім того, вона також реалізовувала схеми щодо штучного завищення валових витрат деякими підприємствами, ведення підприємницької діяльності без реєстрації ФОП та подання недостовірних відомостей про доходи.

За експертними оцінками, до тіньового обігу потрапляло понад 15 млрд гривень. А в іншому епізоді – вже щодо незаконного відшкодування ПДВ – у тіньовий обіг потрапило понад 30 млрд гривень.

Що знайшли під час обшуку у Датій

Гроші та цінності

Слідчі вже знайшли 158 тисяч доларів США, 530 тисяч гривень та 2,2 тисячі євро, а також елітні годинники та інше. Жінка користується дорогими прикрасами, виключно дорогим брендовим одягом, золотими годинниками та іншими елітними речами.

Цікаво, що під час обшуку слідчі також знайшли її "списки бажань" з 2018-го по 2021 рік. В них жінка писала, що хоче мільйон доларів, соболину шубу, поїздку в Лондон і дорогий годинник від чоловіка.

Нерухомість та авто

У Датій є три квартири в Києві загальною вартістю приблизно 1 млн доларів США, будинок поблизу Києва вартістю приблизно 200 тисяч доларів США, дві автівки вартістю приблизно 150 тисяч доларів США. При цьому одне з авто Датій, яке коштує приблизно 100 тисяч доларів США, записане на її особистого водія.

Датій не єдина, до кого сьогодні завітали силовики. 1 лютого також відбулися обшуки у чиновників, що пов'язані із закупівлями в Міноборони. Крім того, обшуки пройшли в ексміністра МВД Арсена Авакова, екснардепа з "ОПЗЖ" Вадима Столара, а також в олігарха Ігоря Коломойського.

Читайте також:
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України