USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

"Ми ніколи не підемо в наступ": Макрон про відправлення військ в Україну

За його словами, якщо Франція все ж таки буде змушена спрямувати війська в Україну, то "єдиний, хто нестиме відповідальність, – кремлівський режим"
Макрон

Макрон

Джерело: CNN

Президент Франції Емманюель Макрон, прокоментував озвучену ним раніше ідею відправлення західних військ в Україну та наголосив, що у разі втілення такого сценарію, французькі сили не будуть іти в наступ проти Росії. Про це він сказав в інтерв'ю для TF1.

Пояснюючи ідею про введення військ в Україну, Макрон наголосив, що в нинішніх умовах необхідно не допустити перемоги Росії у війні, яка "йде на європейській землі".

"Що відбувається в Україні? Війна, яка є екзистенціальною для нашої Європи і для Франції. Ми встановили занадто багато обмежень, якщо можна так сказати, в нашій лексиці. Ми не йдемо на ескалацію. Ми не перебуваємо у стані війни з Росією", – зазначив французський лідер.

За його словами, якщо Франція все ж буде змушена направити війська в Україну, то "єдиний, хто буде нести відповідальність, – це кремлівський режим".

"Це будемо не ми. Ми ніколи не підемо в наступ, ніколи не перехопимо ініціативу. Франція – це сила миру. Але сьогодні, щоб мати мир в Україні, ми не повинні бути слабкими. Тому ми повинні тверезо дивитися на ситуацію і з рішучістю, волею і сміливістю сказати, що ми готові вкласти ресурси для досягнення нашої мети, яка полягає в тому, щоб Росія не перемогла", – запевнив Макрон.

Що передувало?

Наприкінці лютого Макрон повідомив, що під час Конференції на підтримку України у Парижі обговорювалася можливість відправки сухопутних військ західних країн в Україну, однак консенсусу щодо цього питання не було.

Пізніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відреагував на заяву президента Франції про те, що сухопутні війська альянсу нібито можуть перекинути в Україну для допомоги проти російського наступу. За його словами, такий план навіть не розглядають і навряд чи розглянуть у найближчій перспективі.

Згодом Еммануель Макрон заявив, що Франція не буде відправляти свої війська в Україну.

А на початку березня він провів зустріч з лідерами партій, під час якої описав можливий сценарій введення французьких військ в Україну.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат