USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Макрон пояснив, коли війська Франції можуть ввести в Україну

Французський лідер використовував карти, щоб проілюструвати свої тези
Макрон

Макрон

Джерело: CNN

Президент Франції Еммануель Макрон 7 березня провів зустріч з лідерами партій, під час якої описав можливий сценарій введення французьких військ в Україну. Про це повідомляє видання L'Independant.

Як заявив лідер Комуністичної партії Франції Фаб'єн Руссель, під час зустрічі з главами партій Макрон вкотре підтвердив свої заяви щодо підтримки України.

"Готовий відправити війська Франції для допомоги ЗСУ у разі, якщо станеться прорив фронту в бік Одеси або Києва", – сказав французський лідер.

Також під час зустрічі Макрон використовував карти, щоб проілюструвати свої тези.

Раніше

Зазначимо, напередодні йшли розмови про те, що Франція не буде відправляти свої війська в Україну незабаром. Про це заявляв президент країни Еммануель Макрон в інтерв'ю Novinky.cz.

"На одне запитання, яке мені поставили про введення військ, я відповів, що ніщо не можна виключати. Це не означає, що ми розглядаємо можливість відправки французьких військ в Україну в найближчому майбутньому. Але це означає, що ми починаємо дискусію і думаємо про все, що можна зробити, щоб підтримати Україну, особливо на українській території", – говорив тоді Макрон.

При цьому глава французької держави розповів, що учасники зустрічі, яка відбулася в Єлисейському палаці наприкінці лютого, погодилися з п'ятьма сферами, де вони хотіли б зробити більше:

  • кіберзахист;
  • спільне виробництво військової техніки в Україні;
  • безпека країн, яким безпосередньо загрожує російський наступ в Україні, зокрема, Молдови;
  • можливість підтримати Україну на кордоні з Білоруссю;
  • операції з розмінування.

Нагадаємо, раніше Макрон повідомив, що під час Конференції на підтримку України у Парижі обговорювалася можливість відправки сухопутних військ західних країн в Україну, однак наразі консенсусу щодо цього питання немає.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
У Франції перед відкриттям Олімпіади відбулися диверсії на залізниці: Потяги скасовують У Франції перед відкриттям Олімпіади відбулися диверсії на залізниці: Потяги скасовують
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону