USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Франція не відправлятиме в Україну війська в найближчому майбутньому, – Макрон

Водночас, за словами французького президента, Захід обмірковує всі варіанти, щоб підтримати Україну
Еммануель Макрон
Еммануель Макрон
Джерело: відкриті джерела

Франція не буде відправляти свої війська в Україну незабаром, заявив президент країни Еммануель Макрон в інтерв'ю Novinky.cz.

"На одне запитання, яке мені поставили про введення військ, я відповів, що ніщо не можна виключати. Це не означає, що ми розглядаємо можливість відправки французьких військ в Україну в найближчому майбутньому. Але це означає, що ми починаємо дискусію і думаємо про все, що можна зробити, щоб підтримати Україну, особливо на українській території", – сказав Макрон.

При цьому він розповів, що учасники зустрічі, яка відбулася в Єлисейському палаці наприкінці лютого, погодилися з п'ятьма сферами, де вони хотіли б зробити більше:

  • кіберзахист;
  • спільне виробництво військової техніки в Україні;
  • безпека країн, яким безпосередньо загрожує російський наступ в Україні, зокрема, Молдови;
  • можливість підтримати Україну на кордоні з Білоруссю;
  • операції з розмінування.

"Крім того, я завжди чітко визначав наші рамки: ми не б'ємося проти російського народу і відмовляємося вступати в логіку ескалації", – додав французський лідер.

Нагадаємо, раніше Макрон повідомив, що під час Конференції на підтримку України у Парижі обговорювалася можливість відправки сухопутних військ західних країн в Україну, однак наразі консенсусу щодо цього питання немає.

Пізніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відреагував на заяву президента Франції про те, що сухопутні війська альянсу нібито можуть перекинути в Україну для допомоги проти російського наступу. За його словами, такий план навіть не розглядають і навряд чи розглянуть у найближчій перспективі.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат