USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Макрон не виключає можливість відправки західних військ в Україну

Наразі консенсус щодо цього питання відсутній
Макрон

Макрон

Джерело: CNN

Під час Конференції на підтримку України у Парижі обговорювалася можливість відправки сухопутних військ західних країн в Україну, однак наразі консенсусу щодо цього питання немає. Про це повідомив президент Франції Еммануель Макрон, передає "Суспільне".

"Ми це обговорили. Наразі консенсусу щодо відправлення військ немає. Але в цьому питанні в майбутньому нічого не слід виключати. Ми зробимо все можливе, щоб Росія не змогла виграти цю війну", – сказав він.

При цьому зазначив, що усі лідери згодні з фактом, що не бажають вступати у війну з "російським народом", а також висловили намір дотримуватись стримування ескалації, як вони це роблять від початку вторгнення Росії в Україну.

Також Макрон стверджував, що західні країни "мають намір зробити все необхідне, щоб Росія не могла" перемогти у цьому конфлікті.

"Все можливо, якщо це корисно для досягнення нашої мети", – уточнив Макрон.

Також глава Франції заявив про створення коаліції з постачання далекобійного озброєння Україні.

"Нова коаліція буде створена для постачання Україні ракет і бомб середньої та великої дальності. Ми переконані, що поразка Росії є необхідною для безпеки та стабільності в Європі", – додав Макрон.

Він наголосив, що більш-менш усі країни, лідери яких були на зустрічі в Парижі, заявили що загальний консенсус полягав у тому, що усі повинні бути готові через кілька років до нападу Росії на свої країни.

Також французький президент нагадав, що раніше було створено вісім коаліцій, присвячених постачанню окремих видів боєприпасів. Нова коаліція є девʼятою.

Раніше ми повідомляли, що найближчими тижнями Україна отримає від Франції новітні дрони-камікадзе. 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат