USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

МОЗ затвердило склад Ради з відновлення "Охматдиту"

Загалом до неї увійшли 15 членів і членкинь
Удар по Охматдиту у Києві_1

Удар по "Охматдиту". 12 липня 2024 р.

Джерело: Володимир Зеленський

Міністерство охорони здоров'я сформувало та затвердило склад Ради з відновлення "Охматдиту", який зазнав серйозних пошкоджень унаслідок ракетної атаки Росії. Про це повідомляє глава відомства Віктор Ляшко у Facebook.

За його словами, до складу увійшли представники благодійників, які зробили найбільші пожертви, проєктів міжнародної технічної допомоги, дипломатичних установ іноземних держав в Україні, міжнародних і міжурядових організацій та фондів, учасники від громадськості, а також по одному представнику Міністерства охорони здоров'я України та "Охматдиту".

До складу увійшли 15 членів і членкинь:

– Яко Сільє, постійний представник Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй в Україні.
– Донатас Буткус, радник-посланник Посольства Литовської Республіки в Україні.
– Ігор Кацитадзе, фахівець з охорони здоров'я Дитячого фонду Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) в Україні.
– Володимир Кудрицький, голова правління ПрАТ "Національна енергетична компанія Укренерго".
– Назар Купибіда, член Ради директорів, віцепрезидент з фінансів АТ "Концерн ГАЛНАФТОГАЗ".
– Юлія Висоцька, директор ПрАТ "Науково-виробниче об'єднання “ПРАКТИКА”".
– Євген Гончар, начальник відділу з формування політики у сфері програми медичних гарантій та медичного обслуговування Департаменту медичних послуг МОЗ України.
– Олена Ларіна, провідний фахівець із внутрішнього контролю "Охматдит".
– В'ячеслав Биков, член правління, виконавчий директор БФ "Таблеточки".
– Олександр Сушко, виконавчий директор Міжнародного фонду "Відродження".
– Інна Іваненко, виконавчий директор БФ "Пацієнти України".
– Тарас Лилик, заступник голови Ради директорів з питань діяльності експертних організацій Конфедерації будівельників України.
– Світлана Рева, віцепрезидент ГС "Міждержавна гільдія інженерів консультантів".
– Марина Маменко, голова правління ГС "Українська Академія Педіатричних Спеціальностей".
– Наталія Оніпко, президентка та засновниця БО "Благодійний фонд “Застава”".

Рада в повному складі має зібратися вже 20 серпня. На зустрічі вони розглянуть поетапний план відновлення "Охматдиту" та нададуть рекомендації щодо його виконання, зазначив глава МОЗ.

Новини за темою: Жовнір особисто рекомендував донатити кошти у фонд, який так і не відправив гроші в "Охматдит", – Сюмар

Ситуація навколо "Охматдиту"

Нагадаємо, днями гендиректор "Охматдиту" Володимир Жовнір заявив, що однойменний фонд нібито відмовився перерахувати 378 млн гривень, які пожертвували на відновлення закладу. Тому лікарня розглядає можливість розірвати правовідносини з фондом.

Своєю чергою директор фонду каже, що фонд готовий оплатити будь-яку нагальну потребу, але за весь час нібито не отримали від "Охматдиту" жодного листа про будь-яку потребу.

Пізніше Жовнір був відсторонений від виконання обов’язків до завершення перевірок Національною поліцією України, іншими правоохоронними органами та комісією Міністерства охорони здоров'я.

Варто зазначити, що наприкінці липня благодійний фонд "Охматдит" обрав переможцем у тендері на ремонт корпусу лікарні, який пошкодили російські терористи 8 липня, ТОВ "Буд-Технолоджі". З 14 учасників конкурсу це була третя за дороговизною пропозиція розміром 307 млн гривень.

Журналісти "Наших грошей" з'ясували, що ця компанія погодилася виконати роботи за набагато вищою ціною, ніж інші учасники торгів, організованих фондом. "Буд-Технолоджі" висловила готовність виконати роботи за 307 мільйонів гривень. Водночас інші учасники тендеру пропонували зробити це значно дешевше – від 42 до 286 мільйонів. 

Згодом міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що скандальний тендер на відбудову "Охматдиту" анулюють і його проведуть заново.

А вже на початку серпня в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що через ухвалене рішення про проведення нового тендеру на поточний ремонт та внутрішнє опорядження зруйнованої внаслідок російської атаки будівлі "Охматдиту" скасували й супутні тендери. Йдеться про тендери щодо технічного нагляду вартістю 5,2 млн гривень і щодо інженерно-консультаційних послуг на суму 9,35 млн гривень.

Згодом Міністерство охорони здоров'я затвердило положення про Раду з контролю відновлення зруйнованих будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Рада з відновлення забезпечуватиме громадський контроль за всіма процесами відновлення, зокрема це стосується дотримання прозорості та доброчесності під час вибору підрядника для виконання ремонту.
Читайте також:
Електронна система регулювання обігу медичного канабісу запрацює з жовтня, – МОЗ Електронна система регулювання обігу медичного канабісу запрацює з жовтня, – МОЗ
В Україні протягом літа рівень захворюваності на COVID-19 зріс у 13 разів, – МОЗ В Україні протягом літа рівень захворюваності на COVID-19 зріс у 13 разів, – МОЗ
Незабаром у тестовому режимі в Україні запрацює електронна черга для отримання ендопротезів Незабаром у тестовому режимі в Україні запрацює електронна черга для отримання ендопротезів
За час великої війни кількість реабілітаційних послуг в Україні збільшилася на сім тисяч, – Ляшко За час великої війни кількість реабілітаційних послуг в Україні збільшилася на сім тисяч, – Ляшко