USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Міноборони впроваджує пряме контрактування зі світовими виробниками зброї

Це має забезпечити Україну новими зразками озброєння, що відповідатимуть міжнародним стандартам
зброя

Фото ілюстртативне

Джерело: відкриті джерела

У Міністерстві оборони України запроваджують пряме контрактування зі світовими виробниками озброєння. Про це повідомив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков під час виступу на Балкансько-українському форумі оборонної промисловості.

Це забезпечить Україну новими зразками озброєння, що відповідатимуть міжнародним стандартам.

"Це новий етап співпраці, який дозволить нам отримувати сучасне озброєння безпосередньо від виробників. І, безумовно, сприятиме швидшій та ефективнішій модернізації Збройних сил України", – сказав він.

Контракти Міноборони

Додамо, станом на травень цього року Агенція оборонних закупівель Міністерства оборони законтрактувала озброєння на 237 мільярдів гривень до кінця 2024 року. Понад 70% суми укладених угод припадає на контракти з українськими виробниками, заявляла очільниця Агенції Марина Безрукова. Це контракти на виготовлення артилерії, снарядів, плавзасобів тощо.

За її словами, у першому кварталі 2024 року Агенція оборонних закупівель законтрактувала більше озброєння, ніж за весь попередній рік. Слід зауважити, що з 1 січня закупівлі озброєння йдуть винятково через Агенцію.

Новини за темою: Виробничі можливості українського ВПК утричі більші, ніж бюджет на озброєння, – Камишін

Всього на 2024-й відомство уклало контрактів на 237 мільярдів гривень. Безрукова пояснювала, що потрібно щонайменше у два рази більше.

До того ж у травні група з восьми країн Євросоюзу виступила за інтеграцію України в європейський оборонно-промисловий комплекс.

Цю ініціативу Данії підтримали Швеція, Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва, Нідерланди і Польща.

Крім того, Європейська комісія представила першу в історії існування Європейського Союзу оборонно-промислову стратегію, що передбачає інтеграцію українського військово-промислового комплексу.

Раніше заступник міністра оборони Юрій Джигир повідомляв, що станом на квітень 2024 року Міністерство оборони України має чинних контрактів на закупівлю озброєння та військової техніки на суму 582,2 мільярда гривень. Майже 50% з них укладені з українськими виробниками.

Читайте також:
Міноборони повернуло ЗСУ 1 500 одиниць озброєння та військової техніки Міноборони повернуло ЗСУ 1 500 одиниць озброєння та військової техніки
Адаптивні костюми для поранених військових ЗСУ планують протестувати на практиці Адаптивні костюми для поранених військових ЗСУ планують протестувати на практиці
Кабмін призначив нових заступників міністра оборони Кабмін призначив нових заступників міністра оборони
Часу та можливостей достатньо: В Міноборони пояснили, чому проти продовження термінів на оновлення даних військовозобов'язаних Часу та можливостей достатньо: В Міноборони пояснили, чому проти продовження термінів на оновлення даних військовозобов'язаних