USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Мін'юст подав до ВАКС позов на компанію, пов’язану з російським букмекером

На цей час процентний дохід від управління цими активами, розміщеним на депозиті в державній банківській установі, становить майже 43 млн гривень
Гроші

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

За матеріалами ДБР Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції у виді стягнення активів у дохід держави на компанію SIA ROYAL PAY EUROPE, пов’язаної з російським букмекером. Бюро просить застосувати санкцію до ТОВ "РОЯЛ ПЕЙ" та стягнути в бюджет України цінні папери та кошти на загальну суму понад 1,8 млрд гривень, розповіли в пресслужбі ДБР.

Працівники Державного бюро розслідувань встановили зв’язок компанії SIA ROYAL PAY EUROPE із російським букмекером 1xBet, представленим в Україні ТОВ "ТВОЯ БЕТТІНГОВА КОМПАНІЯ".

"Наразі Указом президента України увели в дію рішення Ради національної безпеки і оборони "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" до юридичної особи-нерезидента SIA ROYAL PAY EUROPE строком на п'ять років. Слідчі ДБР за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора здійснюють досудове розслідування у межах відповідного кримінального провадження", – йдеться у повідомленні.

Своєю чергою до ТОВ "ТВОЯ БЕТТІНГОВА КОМПАНІЯ" Указом президента України та рішенням РНБО запровадили санкції строком на 50 років. Також підтверджено, що на українських банківських рахунках SIA ROYAL PAY EUROPE знаходяться кошти російського капіталу на загальну суму понад 1,8 млрд гривень.

"На підставі ухвал суду наклали арешти на ці кошти, які ДБР влітку цього року передало в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. На цей час процентний дохід від управління цими активами, розміщеним на депозиті в державній банківській установі, становить майже 43 млн грн. Однак цього недостатньо для фінансування потреб держави в умовах російської агресії. Саме тому ДБР у межах чинного законодавства ініціювало 100% стягнення активів SIA ROYAL PAY EUROPE у дохід держави відповідно до норм Закону України "Про санкції", – додали в Бюро.

США пропонують країнам G7 конфіскувати 300 млрд доларів російських активів для України

Сполучені Штати Америки пропонують країнам G7 конфіскувати на користь України 300 млрд доларів заморожених російських активів, повідомляє Financial Times.

Водночас зазначається, поки що рішень з цього питання не було, а цей план залишається на стадії обговорення в європейських столицях. Хоча прискорення роботи з конфіскації активів РФ для України свідчить про те, що важливість цього питання зростає.

Тему конфіскації активів обговорювали цього місяця як міністри фінансів "Великої сімки", так і їхні заступники. За словами людей, поінформованих про переговори, дискусії стосувалися того, як розробити таку політику й оцінити пов'язані з цим ризики.

Новини за темою: Україна хоче отримувати до 15 млрд доларів щорічного доходу від конфіскованих активів РФ

Читайте також:
Конфіскація російських активів: Малюська назвав три сценарії Конфіскація російських активів: Малюська назвав три сценарії
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Посли Євросоюзу погодили відправку заморожених російських активів Україні Посли Євросоюзу погодили відправку заморожених російських активів Україні
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові