USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

За колишнього заступника Єрмака Смирнова внесли 10 млн гривень застави

Вчора суд обрав йому запобіжний захід, наклавши низку зобов'язань
Заступник керівника ОП Андрій Смирнов
Джерело: Цензор.Нет

За колишнього заступника керівника Офісу президента Андрія Смирнова внесли заставу в розмірі 10 млн гривень. Лише вчора суд обрав йому запобіжний захід, наклавши низку зобов'язань. Інформацію про його вихід із СІЗО під заставу підтвердили у Вищому антикорупційному суді, пише hromadske.

Як відомо, Смирнова підозрюють у незаконному збагаченні на 15,7 млн гривень. Учора ВАКС обрав йому запобіжний захід, встановивши заставу і наклавши низку зобов'язань. Зокрема, прибувати до суду, до детектива чи прокурора на кожну вимогу, не залишати Київ без дозволу відповідних осіб, а також обов'язково повідомляти детектива, прокурора та суд про зміну місця свого проживання та місця роботи.

Крім того, Смирнову заборонили спілкуватися зі свідками у справі та змусили здати на зберігання до відповідного органу свої паспорти та інші документи, що дають право на виїзд/в'їзд з України.

Справа Смирнова

Минулого тижня Національне антикорупційне бюро України оголосило підозру Андрію Смирнову. У лютому 2023 року журналісти з’ясували, що за 2022 рік брат на той час заступника керівника Офісу президента Андрія Смирнова Ігор придбав майно, у тому числі квартиру та земельну ділянку в Карпатах за ціною, значно нижчою за ринкову, загальною сумою чверть мільйона доларів.

Повідомлялося, що брати не змогли дати однозначну відповідь, звідки взялись гроші на покупки і чому ціни занижені. 29 березня президент Володимир Зеленський звільнив заступника голови Офісу президента Андрія Єрмака Андрія Смирнова.

Як кажуть в НАБУ, у період з 2020-го по 2022 рік посадовець набув активи вартістю 17,1 млн гривень, маючи заощадження та офіційний дохід за цей період у розмірі понад 1,3 млн гривень. Таким чином різниця між вартістю придбаного майна та коштами чиновника становила 15,7 млн гривень.

Читайте також:
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія
ВАКС зняв арешт з облгазів Фірташа, АРМА вже звернулося до прокуратури ВАКС зняв арешт з облгазів Фірташа, АРМА вже звернулося до прокуратури
У Голика, одного з головних фігурантів справи про зливи з НАБУ, проводять обшуки, – ЗМІ У Голика, одного з головних фігурантів справи про зливи з НАБУ, проводять обшуки, – ЗМІ
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Апеляційний суд не змінив запобіжний захід директору підприємства. Він залишається під вартою