USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Майновий комплекс під Одесою повернули у власність Міноборони

Ділки багато разів перепродавали держмайно, що дозволяло їм зберігати його у своїй власності й уникати судового рішення на користь оборонного відомства
Міноборони

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

До сфери управління Міністерства оборони України вдалося повернути розташований поблизу Одеси майновий комплекс, незаконно виведений свого часу з володіння відомства. Про це поінформували в пресслужбі відомства.

"Протиправно вилучений з державної власності цілісний майновий комплекс загальною площею близько 8 тис. квадратних метрів, який розташований на 16 га в Одеській області, повернули до сфери управління Міноборони України", – йдеться у повідомленні.

За даними Міноборони, керівники приватних структур та посадові особи державного підприємства із залученням приватних нотаріусів організували схему для виведення з володіння відомства нерухомого майна та земель.

Ділки багато разів перепродавали держмайно, що дозволяло їм зберігати його у своїй власності й уникати судового рішення на користь оборонного відомства.

"Правоохоронці наразі опрацьовують питання притягнення причетних до відповідальності. Тепер Міноборони використовуватиме повернуті фонди для потреб оборони", – зазначили в міністерстві.

Розкрадання майна Міноборони

У Греції затримали громадянина України, якого підозрюють у незаконному заволодінні 43 млн гривень Міністерства оборони. Про це інформує Офіс генерального прокурора України.

За даними слідства, підозрюваний у змові з іншими особами заволодів коштами, які товариство з обмеженою відповідальністю отримало як попередню оплату за договорами, укладеними з Міноборони на закупівлю товарів військового призначення.

"Після того кошти перерахували на рахунки ФОПів за нібито надання робіт та послуг. Злочин було вчинено у період із 2 березня по 10 травня 2022 року. Тоді підозрюваний перебував на посаді директора компанії", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід для колишнього народного депутата Максима Микитася, підозрюваного в заволодінні понад 307 мільйонів гривень коштів Міністерства оборони України, у вигляді домашнього арешту. За даними слідства, у 2018 році Міноборони уклало контракт на будівництво захищених складів зберігання ракет і боєприпасів ЗСУ. Збудувати їх мали до 2021 року, а загальна сума орієнтовно складала 3 мільярди гривень.

Новини за темою: Зникнення грошей на зброю: У Боснії і Герцеговині розслідують ймовірну купівлю заводу за кошти Міноборони України

Відзначимо, бюджет Міністерства оборони України на наступний рік умовно можна розбити на три великих пакети. Це – підхід країн НАТО, за яким вони категоризують свої оборонні видатки. Про це повідомив заступник міністра оборони Юрій Джигир в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Джигир нагадав, що на Міноборони у наступному році виділили 1,16 трильйона гривень.

Читайте також:
Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу
В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані
Не заміна 100 тисяч Не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова виплата: В Міноборони пояснили, хто зможе отримати додаткові 70 тис. гривень
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор