USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Майновий комплекс під Одесою повернули у власність Міноборони

Ділки багато разів перепродавали держмайно, що дозволяло їм зберігати його у своїй власності й уникати судового рішення на користь оборонного відомства
Міноборони

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

До сфери управління Міністерства оборони України вдалося повернути розташований поблизу Одеси майновий комплекс, незаконно виведений свого часу з володіння відомства. Про це поінформували в пресслужбі відомства.

"Протиправно вилучений з державної власності цілісний майновий комплекс загальною площею близько 8 тис. квадратних метрів, який розташований на 16 га в Одеській області, повернули до сфери управління Міноборони України", – йдеться у повідомленні.

За даними Міноборони, керівники приватних структур та посадові особи державного підприємства із залученням приватних нотаріусів організували схему для виведення з володіння відомства нерухомого майна та земель.

Ділки багато разів перепродавали держмайно, що дозволяло їм зберігати його у своїй власності й уникати судового рішення на користь оборонного відомства.

"Правоохоронці наразі опрацьовують питання притягнення причетних до відповідальності. Тепер Міноборони використовуватиме повернуті фонди для потреб оборони", – зазначили в міністерстві.

Розкрадання майна Міноборони

У Греції затримали громадянина України, якого підозрюють у незаконному заволодінні 43 млн гривень Міністерства оборони. Про це інформує Офіс генерального прокурора України.

За даними слідства, підозрюваний у змові з іншими особами заволодів коштами, які товариство з обмеженою відповідальністю отримало як попередню оплату за договорами, укладеними з Міноборони на закупівлю товарів військового призначення.

"Після того кошти перерахували на рахунки ФОПів за нібито надання робіт та послуг. Злочин було вчинено у період із 2 березня по 10 травня 2022 року. Тоді підозрюваний перебував на посаді директора компанії", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід для колишнього народного депутата Максима Микитася, підозрюваного в заволодінні понад 307 мільйонів гривень коштів Міністерства оборони України, у вигляді домашнього арешту. За даними слідства, у 2018 році Міноборони уклало контракт на будівництво захищених складів зберігання ракет і боєприпасів ЗСУ. Збудувати їх мали до 2021 року, а загальна сума орієнтовно складала 3 мільярди гривень.

Новини за темою: Зникнення грошей на зброю: У Боснії і Герцеговині розслідують ймовірну купівлю заводу за кошти Міноборони України

Відзначимо, бюджет Міністерства оборони України на наступний рік умовно можна розбити на три великих пакети. Це – підхід країн НАТО, за яким вони категоризують свої оборонні видатки. Про це повідомив заступник міністра оборони Юрій Джигир в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Джигир нагадав, що на Міноборони у наступному році виділили 1,16 трильйона гривень.

Читайте також:
На Одещині голова селищної ради організував розкрадання 2,4 млн грн, призначених на ліквідацію російських обстрілів На Одещині голова селищної ради організував розкрадання 2,4 млн грн, призначених на ліквідацію російських обстрілів
Експосадовець Міноборони привласнив майже мільйон гривень з будівництва військового об'єкта Експосадовець Міноборони привласнив майже мільйон гривень з будівництва військового об'єкта
Знесення садиби Зеленських: За справу взялася прокуратура Знесення садиби Зеленських: За справу взялася прокуратура
Готель Готель "Козацький" у Києві продали за 400 мільйонів гривень