USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Готель "Козацький" у Києві продали за 400 мільйонів гривень

Будівля площею понад 9500 м² розташована у центрі столиці
Готель
Готель "Козацький", м. Київ
Джерело: відкриті джерела

Фонд державного майна провів у системі "Прозорро.Продажі" онлайн-аукціон з приватизації готелю "Козацький", що розташований на Майдані Незалежності у Києві. Кінцева ціна зросла до 400 мільйонів гривень.

У відомстві повідомили, що стартова вартість лота становила понад 155 млн гривень. Торги проходили за правилами трираундового англійського аукціону на підвищення ціни. На аукціоні змагалося три учасники, під час торгів ціна зросла у понад 2,5 раза - до 400 млн гривень.

Ці кошти після укладання угоди з переможцем надійдуть до державного бюджету. Також покупець додатково сплатить 80 млн грн ПДВ. Купило готель сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Надія", зареєстроване у Чернівецькій області.

Готель "Козацький"

Готель “Козацький” площею понад 9,5 тис. кв. м. розташований у центрі Києва. Основним видом діяльності є готельні та ресторанні послуги. До складу лота увійшли будівля зі 135 номерами, рестораном, кафе, п’ятьма конференц-залами та 1494 од. рухомого майна (обладнання, меблі, інвентар тощо).

Готель має борг

Станом на кінець березня готель має заборгованість перед бюджетом у майже 9,1 млн грн. За умовами продажу її має сплатити новий власник об’єкта впродовж шести місяців. На сплату вартості лота переможець має 20 робочих днів після дня завершення аукціону. Договір купівлі-продажу підписується лише після надходження коштів до бюджету.

Нагадаємо, онлайн-аукціон з продажу готелю "Україна" відбудеться 18 вересня, а АТ "Обʼєднана гірничо-хімічна компанія" продаватимуть 9 жовтня.

Читайте також:
Суд арештував активи братів Медведчука і Козака майже на 400 млн гривень Суд арештував активи братів Медведчука і Козака майже на 400 млн гривень
Знесення садиби Зеленських: За справу взялася прокуратура Знесення садиби Зеленських: За справу взялася прокуратура
Фонд держмайна визначив дати аукціонів з продажу готелю Фонд держмайна визначив дати аукціонів з продажу готелю "Україна" і ОГХК
Майно братів Медведчука та Козака передали в управління держави: Йдеться про активи на понад 200 млн гривень Майно братів Медведчука та Козака передали в управління держави: Йдеться про активи на понад 200 млн гривень