USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Литва спрямувала ще 13 млн євро на відновлення України

Від початку війни 2022 року Вільнюс вже надав 24 мільйони євро на проєкти відновлення України
Литва
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Вільнюс спрямував додаткові 13 млн євро до Фонду співробітництва для розвитку та гуманітарної допомоги. Ці гроші виділять Україні на відновлення. Про це повідомляє пресслужба уряду Литви.

При цьому Вільнюс продовжує активно підтримувати Україну у сферах освіти, енергетики та інших важливих галузях, зазначила міністр фінансів Гінтаре Скайсте. Вона також закликала міжнародних партнерів долучитися до цих зусиль.

Від початку війни 2022 року Литва вже спрямувала через фонд 24 мільйони євро на проєкти відновлення України. Серед них – ремонт освітніх закладів у Бородянці та Ірпені, а також розробка нових ініціатив, як-от проєкт "Школа майбутнього" та програми реабілітації постраждалих від війни. Загальна сума військової, фінансової та гуманітарної допомоги, наданої Вільнюсом Києву з початку війни, сягнула майже 1,5 мільярда євро.

У вересні цьогоріч Литва повідомила, що надасть Україні 10 млн євро на закупівлю українських ракет-дронів під назвою "Паляниця". 

У серпні Вільнюс заявив про передачу Україні пакету військової допомоги. До нього увійшли серед іншого системи ППО малої дальності та засоби боротьби з дронами.

Читайте також:
Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва
Для допомоги Україні Світовий банк створить спеціальний фонд Для допомоги Україні Світовий банк створить спеціальний фонд
В ЄС хочуть створити новий фонд військової допомоги Україні, щоб обійти вето Угорщини В ЄС хочуть створити новий фонд військової допомоги Україні, щоб обійти вето Угорщини
Рада ЄС погодила Україні допомогу на 35 млрд євро Рада ЄС погодила Україні допомогу на 35 млрд євро