USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Липень 2024 року став найспекотнішим за останні 175 років у світі

Температура поверхні Світового океану в липні була другою найтеплішою за всю історію спостережень
спека
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA) дійшло висновку, що липень 2024 року став найспекотнішим за всю 175-річну історію агентства і 14-м місяцем поспіль із рекордною спекою. Про це пише Voice of America.

Зокрема липень 2024 року був на 0,03°C теплішим, ніж липень 2023-го.

Температура вища за середню минулого місяця була на більшій частині земної поверхні, за винятком Аляски, півдня Південної Америки, Східної Росії, Австралії та Західної Антарктиди. В Африці, Азії та Європі був найтепліший липень за всю історію спостережень. У Північній Америці був другий найтепліший липень.

Температура поверхні Світового океану в липні була другою найтеплішою за всю історію спостережень, завершивши серію з 15 поспіль рекордно теплих місяців.

Крім того, вчені зазначають, що у січні – липні 2024 року глобальна температура поверхні Землі була на 1,28 градуса за Цельсієм вищою за середній показник XX століття, що є найтеплішою температурою за цей період за всю історію спостережень. Цей показник був досягнутий в Африці, Європі та Південній Америці, де в січні – липні були зафіксовані найтепліші температури за всю історію спостережень.

Останні 13 місяців стали найспекотнішими за всю історію спостережень у світі

Раніше вчені повідомляли, що період із червня 2023 року по червень 2024 року включно став найспекотнішим за всю історію спостережень у світі. 

Проте вчені попереджають, що цей останній рік спеки не тільки встановив температурний рекорд, але також тимчасово відсунув Землю від "ключового кліматичного орієнтира".

Читайте також:
Українські вчені зафіксували раптове зростання хлорофілу в океані: Як це пов'язано з глобальним потеплінням? Українські вчені зафіксували раптове зростання хлорофілу в океані: Як це пов'язано з глобальним потеплінням?
Понад 100 країн домовилися потроїти використання Понад 100 країн домовилися потроїти використання "зеленої" енергетики до 2030 року, – Reuters
Спека наростає: У світі зафіксували потепління на 2°C вище за доіндустріальний період Спека наростає: У світі зафіксували потепління на 2°C вище за доіндустріальний період
Через глобальне потепління: Гренландські льодовики тануть у п'ять разів швидше, ніж 20 років тому Через глобальне потепління: Гренландські льодовики тануть у п'ять разів швидше, ніж 20 років тому