USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25
Втрати орків: 4 8 5 4 3 0 (+1400)
USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25

Латвія може конфіскувати автомобілі з білоруськими номерами

Із середини лютого 2024 року в країні заборонено перебувати транспортним засобам, зареєстрованим у Росії
Авто РФ
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сейм Латвії ухвалив поправки до Закону "Про дорожній рух", які передбачають заборону на в'їзд до країни транспортних засобів, зареєстрованих у Білорусі, повідомляє Apollo.

Минулого року в Латвії набули чинності ухвалені парламентом поправки до Закону "Про дорожній рух", згідно з якими із середини лютого 2024 року заборонено перебувати транспортним засобам, зареєстрованим у Росії.

Відповідно до закону, якщо транспортний засіб не зареєстровано в Латвії і виявлено, що він незаконно використовується в дорожньому русі, то його буде конфісковано і передано Україні.

Поправки, запропоновані опозиційною силою, передбачають, що автомобілі з білоруськими номерами мають залишити територію Латвії або бути перереєстровані в країні протягом трьох місяців із моменту набуття законом чинності.

Поправки також передбачають, що несанкціоноване використання зареєстрованого в Білорусі транспортного засобу може бути покарано штрафом у розмірі від 750 до 2 тисяч євро, а сам транспортний засіб конфісковано.

Нагадаємо, у вересні 2023 року в уряді Латвії представили проєкт щодо заборони залишатися у країні автомобілям, які зареєстровані в Росії або Білорусі.

А у жовтні минулого року Сейм Латвії затвердив у першому читанні поправки до Закону "Про дорожній рух", які передбачають заборону на перебування в країні зареєстрованих у Росії транспортних засобів.

Теги: Латвія
Читайте також:
Латвія передаватиме Україні дрони та РЛС власного виробництва, - посол Латвія передаватиме Україні дрони та РЛС власного виробництва, - посол
Латвія передала Україні енергообладнання для відновлення енергосистеми після атак РФ Латвія передала Україні енергообладнання для відновлення енергосистеми після атак РФ
Уряд Латвії має ухвалити відмову від російської мови як другої іноземної в школі Уряд Латвії має ухвалити відмову від російської мови як другої іноземної в школі
"Коаліція дронів": Латвія відправить Україні першу велику партію безпілотників