USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Китай зменшить експорт матеріалів для виробництва мікросхем, - Reuters

Експортерам потрібно буде пройти процедури для отримання експортних ліцензій
Китай
Камера відеоспостереження, яка виводить на вулицю, зображена поруч із прапором Китаю, 25 листопада 2021 року
Джерело: Reuters

Китай контролюватиме експорт деяких металів, які широко використовуються в напівпровідниковій промисловості для виробництва мікросхем. Про це пише Reuters.

Рішення щодо управління експортом рідкісних елементів, які Пекін класифікує як стратегічні, відбувається тоді, коли Вашингтон обмірковує нові обмеження на постачання високотехнологічних мікрочіпів до Китаю.

"Обмеження експорту поширюватиметься на вісім продуктів, пов’язаних з галієм: антимонід, арсенід, металевий галій, нітрид, оксид, фосфід, селенід та арсенід індію-галію. Вони також стосуватимуться шести германієвих продуктів: діоксиду германію, епітаксійної підкладки для зростання германію, злитка германію, металевого германію, тетрахлориду германію та фосфіду цинку-германію", - зазначає ЗМІ.

Разом з тим Міністерство торгівлі Китаю заявило, що експортерам потрібно буде пройти процедури для отримання експортних ліцензій, а всі, хто експортує цю продукцію без дозволу, а також ті, хто експортує понад дозволені обсяги, будуть покарані.

Обмеження для Китаю

Сполучені Штати Америки та Нідерланд мають намір ввести нові обмеження, що стосуватимуться китайських виробників мікросхем і ще більше обмежать продаж обладнання для їхнього випуску.

Також США мають намір запровадити заборону на експорт обладнання щодо низки підприємств, включаючи завод, яким найбільший китайський виробник мікросхем.

Ці кроки роблять для того, аби запобігти використанню технологій Штатів та ЄС для зміцнення оборонної промисловості Китаю.

Раніше

Китайська державна компанія Poly Technologies у 2022 році щонайменше двічі здійснювала постачання в Росію великих партій бездимного пороху для виробництва патронів, повідомляє The New York Times.

За даними видання, Барнаульський патронний завод у РФ отримав із Китаю порох, якого достатньо для виробництва щонайменше 80 млн патронів.

Постачання здійснила державна компанія Poly Technologies, щодо якої США раніше ввели санкції за поширення ракетних технологій і надання підтримки Ірану.

Читайте також:
Китай через санкції припинив фінансування спільного з Росією вугільного проєкту Китай через санкції припинив фінансування спільного з Росією вугільного проєкту
Росія в рамках своїх зусиль з обходу західних санкцій розраховує на допомогу Китаю, Індії та Сербії, – ISW Росія в рамках своїх зусиль з обходу західних санкцій розраховує на допомогу Китаю, Індії та Сербії, – ISW
Tesla планує випуск шестимісної Model Y вже наступного року Tesla планує випуск шестимісної Model Y вже наступного року
Канада запроваджує мита на електромобілі та метал з Китаю Канада запроваджує мита на електромобілі та метал з Китаю