USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Канада запроваджує мита на електромобілі та метал з Китаю

Таке рішення уряд країни ухвалив після аналогічних заяв США та ЄС
Канада
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Щоб захистити вітчизняних виробників, Канада запроваджує 100-відсоткові мита на електроавтомобілі з Китаю та 25% на метал та алюміній. Про це пише Reuters.

Видання зазначає, що таке рішення ухвалене на тлі різкого зростання імпорту автомобілів з КНР до Канади, зокрема і завдяки Tesla, яка почала поставляти до Канади електромобілі, вироблені на заводі в Шанхаї. Нові мита, які набудуть чинності з 1 жовтня, поширюються на всі електромобілі, які постачаються з Китаю. 

Прем'єр-міністр країни Джастін Трюдо заявив, що ці заходи спрямовані на протидію надмірній продуктивності КНР, яку він назвав "свідомою державною політикою". Він додав, дії Оттави узгоджуються з кроками інших світових економік.

Натомість китайське посольство в Канаді назвало ці заходи "протекціоністськими" та такими, що суперечать правилам Світової організації торгівлі (СОТ). У заяві посольства також йдеться, що такі дії можуть завдати шкоди канадським споживачам та бізнесу.

Варто розуміти, що Канада є другим за величиною торговельним партнером Китаю, хоча значно поступається Сполученим Штатам. Представники Tesla поки що не прокоментували це рішення.

У травні цього року президент США Джо Байден повідомив про рішення уряду щодо підвищення мит на низку товарів, що імпортуються з КНР, на загальну суму 18 мільярдів доларів. Зокрема, це сталь, алюміній, напівпровідники, акумулятори, важливі мінерали та сонячні батареї й електрокари.

У 2023 році Сполучені Штати Америки імпортували з Китаю товарів на 427 мільярдів доларів, водночас експортувавши в КНР товарів на 148 мільярдів. Однак у березні цього року китайський виробник електромобілів XPeng оголосив про плани щодо запуску дешевшого бренду, який увійде у висококонкурентний сегмент на тлі інтенсивної цінової конкуренції в галузі електромобілів. 

Читайте також:
Росія розробляє ударний безпілотник з китайським двигуном Росія розробляє ударний безпілотник з китайським двигуном
У Китаї з січня 2025 року поступово підвищуватимуть пенсійний вік У Китаї з січня 2025 року поступово підвищуватимуть пенсійний вік
Новий пакет допомоги: Канада надає Україні понад 80 тисяч ракетних двигунів CRV-7 і понад тисячу боєголовок до них Новий пакет допомоги: Канада надає Україні понад 80 тисяч ракетних двигунів CRV-7 і понад тисячу боєголовок до них
Китай через санкції припинив фінансування спільного з Росією вугільного проєкту Китай через санкції припинив фінансування спільного з Росією вугільного проєкту