USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Tesla планує випуск шестимісної Model Y вже наступного року

Виробництво запустять у Китаї
Tesla Model Y
Tesla Model Y
Джерело: відкриті джерела

Tesla з наступного року хоче запустити виробництво свого бестселера – Model Y у шестимісній версії. Про це пише Reuters.

Компанія випустила Model Y у 2020 році й оновлювала її в рамках проєкту під назвою Juniper – цей варіант розрахований на п'ять місць і буде запущений на початку 2025 року.

Також Tesla планує виробляти шестимісний варіант свого автомобіля в Китаї з кінця 2025 року. У компанії сподіваються підвищити привабливість свого вже застарілого бестселера.

Як стверджують джерела, Tesla попросила постачальників підготуватися до збільшення виробництва Model Y на заводі в Шанхаї. Невідомо, як Tesla збільшить виробництво на заводі, який ще тільки очікує дозволу на розширення за рахунок 70 гектарів, раніше зайнятих сільськогосподарськими угіддями.

Новини за темою: Денис Ямпольський: Заряджати Tesla за 27 хвилин – це абсолютно реально

Компанія продає семимісну Model Y у США, але тісний третій ряд зробив би її непопулярною в Китаї. Tesla очікує, що її загальні продажі в КНР зростуть у третьому кварталі, зокрема завдяки впровадженню функції повного автономного водіння, яка планується в цій країні до кінця року.

Нагадаємо, світовий рейтинг найпродаваніших автомобілів у 2023 році повідомив про нового лідера. Так, упродовж десятиліть Toyota Corolla стабільно займала вершину рейтингу найбільш продаваних авто. Проте ця епоха зазнала зміни – зі зростанням популярності електромобілів Toyota Corolla втратила своє домінування на ринку, поступившись місцем новому лідеру – Tesla Model Y.

Читайте також:
Росія розробляє ударний безпілотник з китайським двигуном Росія розробляє ударний безпілотник з китайським двигуном
У Китаї з січня 2025 року поступово підвищуватимуть пенсійний вік У Китаї з січня 2025 року поступово підвищуватимуть пенсійний вік
Китай через санкції припинив фінансування спільного з Росією вугільного проєкту Китай через санкції припинив фінансування спільного з Росією вугільного проєкту
Росія в рамках своїх зусиль з обходу західних санкцій розраховує на допомогу Китаю, Індії та Сербії, – ISW Росія в рамках своїх зусиль з обходу західних санкцій розраховує на допомогу Китаю, Індії та Сербії, – ISW