USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Росія в рамках своїх зусиль з обходу західних санкцій розраховує на допомогу Китаю, Індії та Сербії, – ISW

Особливо важливою країною для обходу обмежень Москвою є Індія
санкції

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Росія розраховує на Китай, Індію та Сербію в рамках зусиль з обходу санкцій Заходу, зокрема щодо закупівлі чутливої електроніки подвійного призначення. Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни.

Експерти, посилаючись на матеріал Financial Times, зазначають, що міністерство промисловості і торгівлі Росії розробило план витратити майже 1 мільярд доларів на безпеку критично важливих електронних компонентів у жовтні 2022 року, який, як повідомляється, включав можливість будівництва об'єктів в Індії для отримання доступу до таких компонентів.

За даними джерел видання, РФ таємно купувала чутливу електроніку подвійного призначення в Індії за допомогою "значних резервів" індійських рупій, накопичених російськими банками від збільшення продажів нафти в країну.

Однак на сьогодні незрозуміло, наскільки успішно Москві вдалося реалізувати цей план. При цьому, на думку аналітиків, РФ докладає широких зусиль щодо ухилення від західних обмежень, а також закупівлі підсанкційних електронних компонентів і обладнання через іноземних суб'єктів.

Новини за темою: Словаччина та Угорщина просять ЄС переконати Україну скасувати санкції проти "Лукойла": Погрожують припиненням постачання електрики

Також у рамках своїх зусиль з обходу штрафних заходів російський диктатор Володимир Путін зустрічався з вищим керівництвом Сербії та Китаю – країнами, які все більш неохоче проводять транзакції з російськими суб'єктами через побоювання вторинних санкцій Заходу.

Нагадаємо, Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки оголосило про нові обмеження для понад ста фізичних і юридичних осіб, причетних до ухилення від антиросійських санкцій.

Нові штрафні заходи США стосуються понад десятка транснаціональних мереж, які зокрема беруть участь у закупівлі озброєнь і техніки для Росії, сприяють ухиленню від обмежень і підтримують російську військово-промислову базу.

Також ми писали, що з моменту, коли Сполучені Штати Америки та Європейський Союз заборонили експорт своїх банкнот до РФ (з березня 2022 року), держава-агресорка отримала від Об'єднаних Арабських Еміратів та Туреччини понад 2 млрд у доларах та євро.

Читайте також:
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg
Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості
За тиждень РФ застосувала по Україні понад 800 КАБів і майже 300 дронів, – Зеленський За тиждень РФ застосувала по Україні понад 800 КАБів і майже 300 дронів, – Зеленський