USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Китайська держкомпанія постачала Росії порох для патронного заводу, – NYT

За даними журналістів, Барнаульський патронний завод у РФ отримав із Китаю порох, якого достатньо для виробництва щонайменше 80 млн патронів
Китай
Камера відеоспостереження, яка виводить на вулицю, зображена поруч із прапором Китаю, 25 листопада 2021 року
Джерело: Reuters

Китайська державна компанія Poly Technologies у 2022 році щонайменше двічі здійснювала постачання в Росію великих партій бездимного пороху для виробництва патронів, повідомляє The New York Times.

За даними видання, Барнаульський патронний завод у РФ отримав із Китаю порох, якого достатньо для виробництва щонайменше 80 млн патронів.

Постачання було здійснено державною компанією Poly Technologies, щодо якої США раніше ввели санкції за поширення ракетних технологій і надання підтримки Ірану.

Газета зазначає, що ці дані "знову порушують питання про роль Китаю в підтримці Росії, яка веде загарбницьку війну в Україні".

Як заявив під час нещодавнього візиту до Пекіна держсекретар США Ентоні Блінкен, Китай запевнив Сполучені Штати, що не надає летальну допомогу Росії для використання в Україні. Блінкен зазначив, що уряд Сполучених Штатів "не бачить прямих свідчень, які цьому суперечать", однак він стурбований, що "приватні китайські компанії можуть надавати допомогу Росії".

Новини за темою: Китай готує загін надзвукових безпілотників-шпигунів: Чим це загрожує?

Поставки Poly Technologies на Барнаульський патронний завод, який випускає набої для автоматів Калашникова і снайперських гвинтівок, було здійснено вже після початку вторгнення Росії в Україну і, як прямо вказано в даних митного обліку, призначалися "для виробництва патронів іноземного зразка".

Видання зазначає, що в нього немає прямих доказів використання китайського пороху для виробництва саме бойових набоїв, однак опитані експерти вважають, що це припущення є найприроднішим у нинішній ситуації.

Барнаульський патронний завод внесено до списку підприємств, на які поширюються санкції Євросоюзу. Крім виробництва боєприпасів завод, за даними з відкритих джерел, міг служити тренувальною базою для терористичного угруповання "Вагнера".

У квітні NYT повідомляла, що Росія обходить західні санкції, закуповуючи через Вірменію, Казахстан і Китай чіпи та інші електронні компоненти, необхідні для виробництва зброї.

Читайте також:
Імовірне знищення російського ракетного корабля Імовірне знищення російського ракетного корабля "Циклон": Як його використовували окупанти?
Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, – ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, – ISW