USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Китай відкриває кордони для туристів та відновлює видачу віз після пандемії

Іноземцям, які мають дійсні візи, дозволять в'їзд до КНР
Китай туризм
Джерело: Reuters

Китай у середу, 15 березня, знову відкриє свої кордони для туристів і відновить видачу всіх віз у середу після трирічної зупинки нас час пандемії COVID-19, повідомляє Associated Press.

Зазначається, що будуть відновлені всі типи віз. Безвізовий в’їзд також буде відновлено в таких місцях, як острів Хайнань, а також для круїзних лайнерів, які в’їжджають у Шанхай, для яких не вимагалася віза ще до пандемії коронавірусу.

Іноземцям, які мають дійсні візи, що були видані до 28 березня 2020 року, буде відповідно також дозволено в'їзд до КНР.

Щодо сертифікатів вакцинації

Наразі не уточнюється, чи будуть потрібні сертифікати про вакцинацію або негативні тести на COVID-19, але речник МЗС Китаю Ван Веньбінь заявив журналістам, що Китай "оптимізував заходи для дистанційного тестування людей, які приїжджають до Китаю з відповідних країн", дозволивши тестування на антиген перед посадкою замість тестування нуклеїнових кислот.

Як пише AP, Китай є однією з останніх великих країн, яка відкрила свої кордони для туристів. Оголошення про відкриття кордонів у вівторок було зроблено після того, як у лютому було оголошено про "вирішальну перемогу" над COVID-19.

Коли завершиться пандемія COVID-19

У Всесвітній організації охорони здоров'я прогнозують, що до кінця 2023 року зможуть оголосити про завершення пандемії COVID-19 у світі. 

За словами глави ВООЗ Тедроса Гебреісуса, сьогодні вперше щотижнева кількість зареєстрованих смертей нижча, ніж у той момент, коли Всесвітня організація охорони здоров'я уперше використала слово "пандемія" щодо поширення SARS-CoV-2.

Читайте також:
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ
Інтернет-магазин Taobao хоче доставляти посилки за допомогою ракет Інтернет-магазин Taobao хоче доставляти посилки за допомогою ракет
США посилюють обмеження на експорт чипів ШІ до Китаю США посилюють обмеження на експорт чипів ШІ до Китаю