USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Київський прокурор Гуцуляк оселився в елітному котеджному містечку, де будинки коштують від 18 мільйонів гривень, – розслідування

У розмові з журналістами Гуцуляк переконував, що його робота в прокуратурі ніяк не пов’язана з переїздом у містечко
прокурор Гуцуляк
Гуцуляк
Джерело: Bihus.Info

Відповідальний за екологічний напрямок прокурор Київської обласної прокуратури Олександр Гуцуляк оселився у котеджному містечку, справою якого займалася його ж прокуратура. Вартість будинків тут стартує від 18 мільйонів гривень, дізналися розслідувачі Bihus.Info.

У розслідуванні йдеться, що це котеджне містечко "Вітаград", розташоване в Ходосівці, за сім кілометрів від Києва. Восени 2021-го суд арештував низку земельних ділянок, в тому числі і там через нібито земельні й природоохоронні проблеми.

Однак вже за рік той самий суд "передумав" і скасував арешт. У матеріалах суду є посилання на лист Київської обласної прокуратури, відповідно до якого було недостатньо доказів, які б свідчили про порушення природоохоронного законодавства на вказаних ділянках.

"Через пів року після цього в котеджному містечку оселився Олександр Гуцуляк, відповідальний за екологічний напрямок прокурор все тієї ж обласної прокуратури. Прокурор заїхав у двоповерховий котедж площею у 180 квадратних метрів. За даними з ресурсів забудовника, маєток такої площі тут коштує нині близько 18–19 мільйонів гривень. Тоді, ж у травні 2023-го, Гуцуляк пересів і на нове авто – BMW X5 2022 року випуску. І ділянки під маєтком, і авто записані на батька прокурора", – вказують автори розслідування.

У розмові з журналістами Гуцуляк переконував, що його робота в прокуратурі ніяк не пов’язана з переїздом у "Вітаград". А ще, що маєток не купувався, а будувався, бо батько нібито придбав лише земельну ділянку.

"Будинок ніхто не купував, а будували. По-друге, будинок – батька. Він купив ділянку і відповідно будував будинок", – виправдовувався прокурор.

Як з'ясували розслідувачі, за декларацією Гуцуляка майже дев'ять соток в дорогій пристоличній Ходосівці батькові обійшлися у менше ніж 200 тисяч гривень. Стільки нині тут коштує одна сотка. Окрім цього, прокурор заявив, що будувати маєток почали на початку 2023-го, а заїхав він вже влітку того ж року.

Проте, відповідно до аерознімків сервісу ЛУН та Google Earth Pro, будинок, у якому мешкає прокурор, почали будувати ще восени 2021 року, а навесні 2022-го дім уже був готовий. Олександр Гуцуляк в розмові з журналістами пояснив це "магією".

"Батько прокурора, Віктор Гуцуляк, розповів розслідувачам вже іншу історію. Чоловік каже, що ділянку купив ще у 2021-му, але не оформлював, а "домовився із забудовником". При цьому синові, який в результаті там і оселився, він нібито нічого не розповідав, тоді ж нібито і почав будівництво. Також чоловік каже, що займається бізнесом: "Мені 63 роки. Я можу собі дозволити в будь-якому куточку України купити земельну ділянку", – додають розслідувачі.

За даними журналістів, офіційного заробітку батька прокурора за останні роки було б недостатньо для придбання і нерухомості (батько Гуцуляка в останній час став також власником ще двох квартир – у Києві та в Ірпені, – ред.), і нової автівки.

Раніше

Ми повідомляли, що "Схеми" опублікували розслідування, згідно з яким сім'я голови Антимонопольного комітету України Павла Кириленка протягом 2020–2023 років придбала нерухомості та автомобілів на суму понад 70 мільйонів гривень.

Кириленко після розслідування журналістів задекларував квартиру на 200 квадратів у Києві, у якій мешкає разом із сім'єю. При цьому елітну квартиру оформлено на 77-річну бабусю дружини Кириленка. Розслідувачі раніше з'ясували, що сім'я там проживає щонайменше з 2020 року.

Читайте також:
Аби отримати комунальну землю, приватне товариство незаконно зареєструвало право власності на голубник, що знаходився на тих землях Аби отримати комунальну землю, приватне товариство незаконно зареєструвало право власності на голубник, що знаходився на тих землях
Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
У У "Київтеплоенерго" обшуки: У чому підозрюють керівництво компанії