USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25
Втрати орків: 4 8 5 4 3 0 (+1400)
USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25

Київрада виділила 500 мільйонів гривень на придбання дронів для військових

Свої голоси "за" віддали більшість депутатів
Київрада
Київрада
Джерело: відкриті джерела

Міська рада Києва виділила 500 мільйонів гривень на придбання БПЛА для військових та передбачила надання одноразової адресної матеріальної допомоги киянам, які були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації з 01 грудня 2023 року та перебувають на військовому обліку у районних терцентрах комплектування та СП міста Києва. Про це йдеться на офіційному сайті Київської міської ради.

Зазначається, що таке рішення ухвалили на пленарному засіданні II сесії Київської міської ради IX скликання більшістю депутатів.

Як уточнив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, важливим напрямом діяльності із забезпечення оборони міста Києва є подальша підтримка міською владою виконання завдань щодо підвищення ефективності організації та функціонування системи територіальної оборони міста Києва.

"Враховуючи численні звернення з боку військових частин Збройних сил України та інших військових формувань з проханням надати підтримку для виконання бойових завдань у місті Києві та за його межами, виникає нагальна потреба у внесенні змін до міської цільової програми "Захисник Києва" на 2022–2024 роки. Передбачено виділення 500 млн гривень на придбання безпілотних літальних апаратів з метою подальшої передачі їх Силам оборони та безпеки", – розповів Бондаренко.

Також, за його словами, виникла необхідність уточнення порядку надання одноразової адресної матеріальної допомоги військовозобов'язаним.

"А саме – врахування інтересів осіб, які були призвані на військову службу за контрактом", – додав він.

Для отримання одноразової адресної матеріальної допомоги Київський міський територіальний Центр комплектування та соціальної підтримки має надати Департаменту муніципальної безпеки КМДА відповідні списки громадян.

Нагадаємо, раніше Київрада позбавила Брежнєва та ще п'ятьох посадовців часів СРСР звання "Почесний громадянин міста Києва".

Читайте також:
Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела