USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Київрада виділила 500 мільйонів гривень на придбання дронів для військових

Свої голоси "за" віддали більшість депутатів
Київрада
Київрада
Джерело: відкриті джерела

Міська рада Києва виділила 500 мільйонів гривень на придбання БПЛА для військових та передбачила надання одноразової адресної матеріальної допомоги киянам, які були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації з 01 грудня 2023 року та перебувають на військовому обліку у районних терцентрах комплектування та СП міста Києва. Про це йдеться на офіційному сайті Київської міської ради.

Зазначається, що таке рішення ухвалили на пленарному засіданні II сесії Київської міської ради IX скликання більшістю депутатів.

Як уточнив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, важливим напрямом діяльності із забезпечення оборони міста Києва є подальша підтримка міською владою виконання завдань щодо підвищення ефективності організації та функціонування системи територіальної оборони міста Києва.

"Враховуючи численні звернення з боку військових частин Збройних сил України та інших військових формувань з проханням надати підтримку для виконання бойових завдань у місті Києві та за його межами, виникає нагальна потреба у внесенні змін до міської цільової програми "Захисник Києва" на 2022–2024 роки. Передбачено виділення 500 млн гривень на придбання безпілотних літальних апаратів з метою подальшої передачі їх Силам оборони та безпеки", – розповів Бондаренко.

Також, за його словами, виникла необхідність уточнення порядку надання одноразової адресної матеріальної допомоги військовозобов'язаним.

"А саме – врахування інтересів осіб, які були призвані на військову службу за контрактом", – додав він.

Для отримання одноразової адресної матеріальної допомоги Київський міський територіальний Центр комплектування та соціальної підтримки має надати Департаменту муніципальної безпеки КМДА відповідні списки громадян.

Нагадаємо, раніше Київрада позбавила Брежнєва та ще п'ятьох посадовців часів СРСР звання "Почесний громадянин міста Києва".

Читайте також:
Рада ЄС схвалила виділення першого траншу Україні в понад чотири мільярди євро у межах Ukraine Facility Рада ЄС схвалила виділення першого траншу Україні в понад чотири мільярди євро у межах Ukraine Facility
Boeing і Boeing і "Антонов" підписали попередню угоду щодо виробництва безпілотників
Байден передав свої повноваження щодо закону про підтримку України Мінфіну та Держдепу США Байден передав свої повноваження щодо закону про підтримку України Мінфіну та Держдепу США
Україна з Британією уклала оборонну угоду на понад 2,5 млрд доларів Україна з Британією уклала оборонну угоду на понад 2,5 млрд доларів