USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Київрада позбавила Брежнєва та ще п'ятьох посадовців часів СРСР звання "Почесний громадянин міста Києва"

Також звання позбавили Олексія Єпішева, Віталія Масола, Кирила Москаленка, Олексія Федорова та Тіня Чионга
Леонід Брежнєв
Радянський державний і партійний діяч Леонід Брежнєв
Джерело: відкриті джерела

Київська міська рада позбавила звання "Почесний громадянин міста Києва" радянського державного і партійного діяча Леоніда Брежнєва. За відповідне рішення проголосували 82 депутати, йдеться у повідомленні Київради.

Крім Леоніда Брежнєва звання "Почесний громадянин міста Києва" позбавили ще п'ять осіб, що були обрані і працювали на керівних посадах Компартії СРСР або пов’язані з органами  Комітету державної безпеки СРСР (КДБ).

Йдеться про Олексія Єпішева, Віталія Масола, Кирила Москаленка, Олексія Федорова та Тіня Чионга.

Новини за темою: Через лелече гніздо у селі на Львівщині відклали демонтаж радянського пам’ятника

"Це рішення – ще один крок до ліквідації спадщини колишнього комуністичного режиму", – зазначили в Київраді.

Рішення Київради ухвалено відповідно до Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". Разом із тим враховано й думку громадськості, яка зверталась із відповідним клопотанням, додали в повідомленні.

Зміна радянських назв вулиць і станцій метро

Депутати Київради перейменували ще кілька вулиць і станцій метро, назви яких пов’язані з Росією та радянським минулим.

Відтепер станція столичного метро "Дружби народів" називатиметься "Звіринецькою" на честь історичної назви місцевості, відомої з часів Київської Русі. А станція "Площа Льва Толстого" отримала назву "Площа Українських героїв."

Депутати також підтримали рішення перейменувати одну з майбутніх станцій метро, які будуються на Виноградарі. Йдеться про проєктну станцію "Проспект Правди", яку перейменували на "Варшавську" на честь столиці Польщі Варшави – міста-побратима Києва. 

Також Київ позбувся двох пам’ятників – радянському льотчику Валерію Чкалову на вулиці Олеся Гончара та радянському воєначальнику Миколі Ватутіну у Маріїнському парку.

Нагадаємо, що з початком повномасштабного російського вторгнення в Україні почали масово перейменовувати вулиці, назви яких пов'язані з Росією.

Теги: Київ
Читайте також:
У столиці в розшук оголосили понад 5000 осіб за неявку до ТЦК У столиці в розшук оголосили понад 5000 осіб за неявку до ТЦК
Мінкульт дозволив демонтувати Арку дружби народів у Києві Мінкульт дозволив демонтувати Арку дружби народів у Києві
Петиція про звільнення ректора КНУ набрала необхідну кількість голосів Петиція про звільнення ректора КНУ набрала необхідну кількість голосів
Київський прокурор Гуцуляк оселився в елітному котеджному містечку, де будинки коштують від 18 мільйонів гривень, – розслідування Київський прокурор Гуцуляк оселився в елітному котеджному містечку, де будинки коштують від 18 мільйонів гривень, – розслідування